Сенегал се класира за Купата на Африканските нации

13:54
Сенегал се класира за Купата на Африканските нации
Отборът на Сенегал си гарантира участие на финалния турнир за Купата на Африканските нации, след като се наложи с 2:0 като домакин над отбора на ДР Конго.

По този начин отборът на Сенегал си гарантира 1-ата позиция в група "Е" с 13 точки, с пет повече от Камерун, а и двата отбора имат по още един мач. И двете попадения вкара нападателят Муса Соу, който играе за френския шампион Лил.

Така сенегалците се присъединиха към Ботсвана, Буркина Фасо и Кот д'Ивоар, които по-рано си гарантираха място на финалите.


Шампионът от последното издание на турнира Египет официално е аут от турнира, а снощи изпрати младежката формация до 23 години да гостува в Сиера Леоне. Младите египтяни отстъпиха с 1:2.

Без контузения Дидие Дрогба Кот д'Ивоар разгроми Руанда в мач без значение с 5:0. Жервиньо сложи капитанската лента на ръката си и поведе отбора с гол и две асистенции.

Отборът на Мали, в чийто редици се завърна играчът на
Барселона Сейду Кейта, е близо до класирането след успех с 3:0 над островите Кабо Верде. Малийците имат 9 точки в група "А' на турнира и са начело, а Кабо Верде заема 2-ата позиция със 7.

Пълното класира в квалификациите вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация