Матеус: Манолев не уважава България, дано се осъзнае

11:07
Матеус: Манолев не уважава България, дано се осъзнае
"Станислав Манолев проявява неуважение към отбора и България. Надявам се да разбере, че е сбъркал и нещата може да се променят", заяви селекционерът на националния ни тим Лотар Матеус след вчерашния изблик на играча, че повече няма да играе за "лъвовете", ако немецът е начело.

Матеус говори пред журналисти при заминаването на отбора за Швейцария, преди предстоящия мач с "кръстоносците", който е само протоколен, предвид нулевите ни шансове за класиране на Евро 2012 след загубата с 0:3 от Англия.

"Не чувствам напрежение. Играчите трябва да се радват, че са в националния тим. Искаме да променим някои неща, но не можем да променим всичко. Смятам, че с Англия до 70-та минута тимът игра добре, но за нещастие те ни вкара три гола от три положения", сподели бившият немски национал.

Оставеният извън състава за мача с Англия Станислав Манолев пък остана много ядосан от това решение на Матеус и обяви, че повече няма да играе за националния тим под наставничеството на бившия халф на Байерн Мюнхен.

"Аз бях по-ядосан на Манолев, отколкото той на мен. Това е проява на неуважение към отбора и страната. Не е колегиално и към колегите му, защото той е част от този тим и трябва да спазва правилата. Една грешка не може да затвори вратата за един или друг играч. Надявам се когато той има повече време, да размисли. Да разбере, че е сбъркал и нещата може да се променят", продължи Матеус.

За двубоя с Швейцария в групата не е и Спас Делев, докато липсващият срещу Англия Влади Гаджев получи място в състава.

"Сега мислим за мача с Швейцария, не смятаме да се предаваме без бой, само защото не сме се класирали. Вчера говорихме с Делев, той не се чувства перфектно, има доста неща в главата си. Когато ги изчисти, ще се върне на това ниво, на което беше. Той се съгласи с решението ни да бъде изваден от групата", продължи Матеус. Освен това, той обори всякакви слухове, че мениджъри определят състава в националния тим, заявявайки: "Докато аз съм на тази позиция, никой не може да купи нищо с пари".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

skubidu3
07.09.2011 05:53

Проблемът не е в треньора, а в двете перуки ,зетя и мениджърските манафи и техните дупенца!!! Истинските национали не бяха на терена. Всички видяхме че Царят е гол.

Gr1kA
06.09.2011 21:27

Мойто мнение е ,че Матеус може да не е някакъв доказан трениор, но е играл в големи отбори през кариерата си като футболист и там не може да не е научил нещо от тогаващните си трениори , се ще е научил нещо.Най-малкото ред и дисциплина *smile* , което на наще национали липвса

Zdr4Maho
05.09.2011 11:13

Сложете Илиян Илиев и ша се опраи работата

ioga08
05.09.2011 07:18

Не е Манолев който не уважава България ,а това са от Михайлов и неговите довереници.Васил Левски такива ги нарича предатели.А кой докара чужденци в националния?Така че вижте се вие.Аз лично повече с този *национален*няма да си губя времето с него.

Sandsa
04.09.2011 21:41

Ей, велик футболист си, може и да станеш и добър треньор, но за 1 година изгони половин отбор от националния състав! Щом няма мир в съблекалнята, върви си! Не ни трябваш! За мен най-добрия вариант на национален селекционер е Грозданов - един треньор, който нерядко е показвал способност да намира талантливи млади футболисти!

kolio_vg
04.09.2011 18:33

Тоя Генков и във Висла нищо не прави,гледах му мачовете фигурант,поляците да го махат по най-бързия начин.

svetlio_vn
04.09.2011 16:49

Според мен е абсурдно играчи като В.Илиев,Тунчев и Манолев да са извън стартовия ни състав... Матеус пък все да заличава всякакво добро впечатление,което е оставил първоначално.

man4estara10
04.09.2011 14:04

Абе вие ко искате да играем като Англия ли.

Unbeatable_fen
04.09.2011 14:45

мм да на Черна Гора сега ще играе за първи път на Европейско ако преодолее баражите

kolio_vg
04.09.2011 14:25

Да,черна гора как им направи Х,Швейцария също,да не би да имат повече футболна история тия страни,даже едната и е първа квалификация.

nikalai4o_
04.09.2011 13:46

Колкото за Матеус, не съм съгласен , че той вече е толкова велик треньор. Като почнете всички - вкарал дисциплина та вкарал дисциплина. Е, и?? Какво като е вкарал дисциплина - сега като са по-дисциплинирани да не би да го показват с резултати, или сигурно срещу Англия всички се раздаваха като за последно? Пак същата история, той ги построява в дефанзивни формации, колкото да не губи срещите, видя се, че дори срещу черна гора излезе не за победа (което тогава беше задължително), а за да не загуби мача. Матеус като треньор не е имал големи успехи, и аз не знам дали въобще ще има. Но всички знаем, че открай време не е това проблема на отбора. Докато не се смени цялостно моментното ръководство, и не спрат най-накрая с тия скапани интереси, нищо няма да се получи и с най-великия тренер. Въпросително е дали и новите, които ще дойдат няма да искат и те от баницата, защото в БГ всеки само от това се интересува. А БФС вместо да дава по 30 000 евро на месец на матеус да сложат някой бг тренер, на който да плащат в пъти по-малко и останалите пари да ги разпределят към футболните клубове - но да са по предназначение за инвестиции в школи, бази и т.нат. За какво да се дават 60 000 лева на германец, като може да се дават 15 000 лева на българин и останалото да отива за развитие на футбола?!

nikalai4o_
04.09.2011 17:19

Ти въобще четеш ли какво съм написал? Не да се надиграват, а да покажат сърце и желание за игра! И като е Англия, та какво - да не би да са непобедими? Черна гора за малко да ги ударят на Уембли, на световното с Алжир направиха Х, гледай сега в Подгорица черногорците как ще играят срещу тях - ония умират на терена...не са като нашите клоуни!

SuperSizee
04.09.2011 15:15

Е със Англия ли да се надиграва ? И кой нападател може да играе до Генков и кои са тези наши 2 - ма халфа които могат да подават добре тази топка на разстояние повече от 5 метра, че да играем само с 2 - ма ?

lafferty
04.09.2011 13:27

Който не му се играе за България да се маха. И без това като играят файда няма. Писна ми вече всеки втори футболист да заплашва, че нямало да играя за националния. Като не им се играе изчезват щото и без това само срам берем в последните години. Гледах младежите ни срещу Холандия и много ми харесаха няколко момчета как играеха със желание за страната си а не като тия само да мрънкат, че винаги нещо на някой му пречело.

juvemalchika
04.09.2011 11:56

Манолев трябва да се научи, че никой няма запазено място в националния и ако беше направил като Спас Делев, да приеме критиките на Матеус, най-вероятно в по следващата квалификация щеше да е титуляр,а случаят щеше да е забравен.

Fabregas_boy
04.09.2011 11:19

Абе Матеус ако иска и някой потребител от сайта може да сложи за десен бек-той е тренера.Лампард да се е сърдил,че Бари игрва вместо него-не."Германското копеле" вкара малко дисциплина и всички взеха да капят като презрели круши.

Unbeatable_fen
04.09.2011 11:43

така е много си прав.Човек с ред дисциплина на която Занев Бодуров Попов не бяха свикнали при другите си треньори

beroeultras
04.09.2011 11:09

това германско копеле ще си ни съсипе и без това нищо неструващия отбор...

SuperSizee
04.09.2011 11:59

Стига глупости до преди няколко седмици Божинов беше контузем + това Ники Михайлов е далеч над него в момента като футболни качества...Ако не играе Генков който играе всички мач титуляр за своя отбор кого да пусне в игра ( Платини от ЦСКА ?)...Делев е въздух под налягане още - видя се в мача с УЕЛС *wink* ... Манолев действа доста аругантно и ако бях и аз щях да го набия на пейката или изобщо да не в групата до края на тея клалификации - за Сърмата,Гаджев и Бодуров не мисля, че беше прав ... И ДА смятам, че това е човекът който ни трябва ... Стоичков си седеше и псуваше от вън, но Бербатов и Петровите бяха с някоя годинка по - млади и играеха в топ форма *wink* ... Сега и господ не може да ни помогне, а поне Матеус и видял много от футбола и поне знае какво да им каже, а не като дъртия Пенев от 94 " Его Ицето той ще ви каже кой къде ще играе - слушайте го " *wink*

juvemalchika
04.09.2011 11:53

Прав си при Стоичков само равни правехме, ама първото полувреме, после 0:3. Наистина Матеус реши да вкара ред, но нашите футболисти не са свикнали така. Както четох по долу да сте чули лампард да се оплаква?

kolio_vg
04.09.2011 11:46

Напълно прав си,този работи против отбора личи си! Стоичков трябва да се върне начело,поне при него само равни правехме,а при този нестига че падаме яко,а и голове не вкарваме,Генков няма гол за национала титуляр,Божинов нека си стой в Португалия,Делев се кърти в ЦСКА не е дори в групата,Манолев титуляр в ПСВ не обичал България,Гаджев носи Левски сети се да го вземе,Сърмов не знам дори къде играе и още такива Матеусови бисери. Тоя може да е бил добър футболист,ама е гола вода като треньор.