Ливайн: Съдийски грешки ни отнеха победата срещу Чехия

09:28
Ливайн: Съдийски грешки ни отнеха победата срещу Чехия
Селекционерът на Шотландия Крейг Ливайн не скри разочарованието си и своята ярост от това, че две съмнителни решения на холандския арбитър Кевин Блом откраднаха победата на неговия тим срещу Чехия на "Хемпдън Парк".

Ливайн обаче увери след равенството 2:2, че Шотландия ще се бори за място на Евро 2012, докато има някакви шансове, колкото и минимални да са те. Шотландците на два пъти повеждаха с голове на Кени Милър и Дарън Флетчър, а ключовите скандални отсъждания на холандския рефер Кевин Блом дойдоха в края на срещата. В последната минута от редовното време той назначи дузпа за минимален контакт на Дани Уилсън с Ян Резек, а след това игнорира много по-очевиден епизод с участието на Кристофър Бера, който вместо да заработи 11-метров наказателен удар за Шотландия, получи жълт картон за симулация. Ливайн смята, че грешките на арбитъра от Холандия са груби и са повлияли на изхода на срещата.

"Реферът беше заблуден в случая с първата дузпа и определено ни открадна дузпа за нас след това, когато защитник наруши правилата срещу Кристофър. Това ни струваше победата. Да обвиняваш съдиите винаги е лесно, но когато се вземат две такива решения, не можеш да изпиташ нищо друго, освен разочарование. Разстроен съм заради нашите запалянковци. Показахме добър футбол, но не успяхме да победим и това се дължи на две огромни грешки на арбитъра. Да отречеш това е невъзможно и съм много, много разочарован. Борбата обаче още не е свършила и докато имаме възможност, ще се сражаваме", сподели наставникът.

Шотландия остана с 5 точки от 5 изиграни мача, докато Чехия е на второ място в група "I" с 10 точки от 6 мача. Убедителен лидер в групата е световния и европейски шампион Испания с пълен актив от 15 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация