Сион продължава борбата с УЕФА

16:47
Сион продължава борбата с УЕФА
От щаба на Сион заявиха, че ще продължат да оспорват решението на УЕФА да ги извади от Лига Европа и да върне Селтик на тяхното място.

Швейцарците бяха извадени от турнира, след като играха срещу шотландците с петима играчи в състава си, които нямаха право да участват в турнира. След 0:0 в Глазгоу, Сион спечели реванша с 3:1 и се класира за груповата фаза.

УЕФА предупреди Сион за последствията от пускането в игра на квинтета и след като това се случи, отсъди в полза на Селтик. "Това е изненадващо решение от страна на УЕФА. Нищо не сме изгубили и ще използваме граждански съд, за да възтържествува справедливостта. Надявам се да имаме повече късмет", сподели президентът на швейцарците Кристиан Константин.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Sandsa
03.09.2011 18:58

Нямам нищо против Селтик, но УЕФА за пореден път показа изключително големия си двоен стандарт. Като минем през изключването на ЦСКА от Евротурнирите и пожалването на Порто в същата тази година, после помилването на Дебрецен ВЪПРЕКИ напълно основателната жалба на Литекс, сега при същата ситуация Сион са изгонени. Аз споделям мнението, че това е пренебрежимо малко нарушение, но все пак едно напълно нормално решение е евентуално преиграване на мача!

man4estara10
09.09.2011 16:02

Винаге УЕФА адмирират по големите отбори което тъпо, защото малки отбори ката Сион нямат шянс да си изявят в евротурнирите.Прави са Швейцарците.*angry*

aa2
03.09.2011 19:34

Би било нормално да се преиграе мача, ако бяха излъгали с един-двама играча, но те използваха ПЕТ играча, които не е трябвало да се използват.Напълно правилно решение на УЕФА което аз адмирирам

aa2
03.09.2011 18:15

ЙЕЕЕС!!!Най-накрая групи на европейски турнир!!!Въпреки че влизаме по възможно най-смешния начин, но пък те са играли нечестно.Браво, браво!!!