Бундестимът се класира за Евро 2012 (видео)

09:09
Бундестимът се класира за Евро 2012 (видео)
Германският национален отбор по футбол стана първия тим, който си подпечата визите за европейското първенство през следващото лято. Възпитаниците на Йоахим Льов унижиха Австрия с 6:2 и са недостижими на върха в Група "А".

Трикратните европейски шампиони имат осем победи от осем мача, но пред себе си имат още една цел - да влязат в историята като първия немски тим, който печели всичките си мачове от квалификационна кампания. Германия гостува на Турция на 7 октомври, а в последния си мач приема Белгия четири дни по-късно. Иначе, Мирослав Клозе откри резултата след само девет минути игра, записвайки своето попадение номер 62 в 111 мача с екипа на "маншафта". Месут Йозил, който показа отлични неща в мача с австрийците, направи 2:0 в 23-та минута, а Лукас Подолски покачи на 3:0 пет минути по-късно. Три минути преди паузата, Марко Арнаутович вкара с глава и намали на 3:1. Мартин Харник също се разписа за гостите в 51-та минута, но преди това Йозил бе направил 4:1 в 47-та минута. Андре Щюрле пък се разписа за 5:1 в 84-та минута, а точка на спора сложи Марио Гьотце в 89-та минута. В друг мач от групата, който се игра снощи, Азербайджан спря Белгия у дома. Двата тима направиха 1:1, като за домакините се разписа Алиев, а Симонс от дузпа вкара за "червените дяволи". Турция надви вкъщи отбора на Казахстан с 2:1. За югоизточните ни съседи се разписаха Йълмаз и Туран, а за казахстанците вкара Конисбаев. В класирането, Германия е с 24 точки, Турция и Белгия имат съответно 13 и 12 точки от осем мача, а Австрия е четвърта със 7 точки от 7 мача.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

guest_
03.09.2011 10:09

италия недей я включва към тази група защото те рано рано ще си отидат от евро2012 дори не трябва да се считат за кандидати *beer*

eskulero
03.09.2011 09:24

Пфф колко са силни всички.. Германия, Испания, Холандия, Италия - следващото Европейско и Световно ще са много интересни.