Условието на Матеус: Груев остава помощник

09:25
Условието на Матеус: Груев остава помощник
Още през пролетта германската легенда Лотар Матеус обяви, че би останал селекционер на България и за следващия квалификационен цикъл, но има своите условия.
"24 часа" научи кое е едното от тях - Илия Груев да остане негов помощник и за следващите 2 г.

Световният и европейски шампион с бундестима категорично държал живелият към 8 г. в Германия бивш национал да продължи да е част от щаба на отбора. Груев се справя чудесно с немския език и е връзката между Матеус и играчите.

Лотар се спря на него в началото на тази година, след като в края на миналата първият му асистент Цанко Цветанов избра да се присъедини отново към поелия кипърския Анортозис Станимир Стоилов. Варианти тогава бяха още Даниел Боримиров, Мариян Христов и Адалберт Зафиров, След среща с Груев в Мюнхен обаче Матеус веднага се спря на него. Освен отличния немски юношата на Левски вече имаше опит като треньор в школата на Рот-Вайс (Ерфурт) и в щаба на Красимир Балъков в Черноморец. Вижданията на българина за футбола също се харесали на Лотар.

При влизането в щаба на националния отбор Груев нямаше други ангажименти. В началото на юни той обаче отново се присъедини към Балъков, който бе назначен за старши треньор на хърватския Хайдук Сплит.

Именно това бил проблемът за евентуалното оставане на Груев като асистент на Матеус. Главната негова задача е в отсъствието на германеца да наблюдава мачове от "А" група.

При ситуацията с Груев това става невъзможно. Матеус лансирал вариант с назначаването на още един човек в щаба на държавния тим, който да се занимава с това. Не е ясно дали ще има такъв, но президентът на БФС Борислав Михайлов вече обяви, че се е разбрал с Лотар за преподписването.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

velinovv
02.09.2011 11:42

Тоз Груев много грамотен треньор ми се струва, макар и помощник.