Най-после с победа в баскетбола, сразихме Белгия

17:57
Най-после с победа в баскетбола, сразихме Белгия
Мъжкият национален отбор на България най-после записа победа на Европейско първенство по баскетбол. Възпитаниците на Росен Барчовски надвиха трудно тима на Белгия с 68:65 във втория си мач на Евробаскет 2011 в Литва.

Българският тим, който вчера падна от Словения, днес започна силно срещата и поведе с 14:13 след първата четвъртина. Втората част започна не толкова добре за нашия тим, като най-стабилен отново без Ърл Роуланд. Белгийците успяха да поведат със седем точки за 21:28, но нашият тим намали разлика и на полувремето Белгия водеше само с една точка - 32:33.

Националите показаха по-стабилна игра през третата част и водеха с четири точки преди последната четвъртина - 56:52. България и Белгия изиграха равностойна последна част, като минута преди края, Деян Иванов вкара за 67:65. Две секунди преди края на срещата, Деян бе на линията за фаулове, но успя да реализира само един от двата си фаула. Белгийците взеха таймаут, а в последвалата атака се опитаха да докарат нещата до продължения. Те обаче не успяха и България записа първа победа на Европейско първенство от 22 години насам. 22 точки отбеляза Ърл Роуланд, капитанът ни Филип Виденов пък се отличи с 18 точки.

В събота баскетболистите ни играят с Украйна, в неделя е мача ни с фаворита в групата Русия, а последният ни двубой от груповата фаза на надпреварата в Литва е в понеделник срещу Грузия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация