Българинът от Ливърпул отиде в Дюселдорф под наем

13:45
Българинът от Ливърпул отиде в Дюселдорф под наем
Българският талант на Ливърпул Вилиян Бижев ще играе в немския Фортуна Дюселдорф под наем поне през следващия сезон, съобщиха от отбора от Втора немска Бундеслига.

18-годишният футболист, който подписа с мърсисайдци през лятото за три години, може да поиграе и повече от един сезон под наем с фланелката на немския тим. Новината съобщи спортният директор на Фортуна Волф Вернер, който добави, че отборът има опит в развиването на млади футболисти. Остава Бижев да премине медицинските прегледи и ако няма нищо необичайно, да подпише и договор.

Футболистът, живеещ в САЩ, нямаше проблем с работната виза за трансфера в Ливърпул, тъй като има и българско гражданство, благодарение на баща си Крис, който е роден в България и в момента е уважаван адвокат в Северна Калифорния. 18-годишният нападател бе истинска звезда на отбора си Кал Одисей в Академията за развитие. През последната година той заби над 20 гола за отбора си, който остана втори в секцията за играчи до 16 години. Бижев игра и за тима на САЩ до 18 години на международния турнир в Лисабон през май. Младежът впечатли Ливърпул при пробите си на "Анфийлд" през миналата седмица, когато вкара пет попадения и добави две асистенции в два мача за отбора на "червените" до 18 години.

По-рано тази година Бижев отхвърли предложение да участва на много елитно турне и вместо това остана да тренира в България, преди да замине за пробите в Ливърпул. По-рано през тази година той заяви, че иска да подобри движението си без топка и да задържа коженото кълбо по-добре.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
31.08.2011 15:30

Абе, това момче ще стане ли някога национал на България, или ще играе за американците? Аз предполагам второто.