Арсенал разби Кардиф, Едуардо се завърна с два гола

23:41
Арсенал разби Кардиф, Едуардо се завърна с два гола
Отборът на Арсенал победи с 4:0 тима на Кардиф в преиграването на срещата от 4-и кръг на ФА Къп. Двубоят се игра на "Емирейтс Стейдиъм" и беше наблюдаван от около 57 хил. зрители.

"Артилеристите" имаха пълно превъзходство през цялата среща, а преднината от два гола преди почивката бе най-малкото, с което можеха да се оттеглят лондончани. Първото попадение бе дело на завърналия се като титуляр, за първи път от година насам, Едуардо Да Силва, който след брилянтна комбинация с Карлос Вела и завършващ удар с глава, даде преднина на Арсенал в 20-а минута.

\"\"Автор на втория гол стана Никлас Бендтнер, който се извиси след центриране от корнер са Самир Насри и заби неспасяемо топката в левия ъгъл на вратаря. В 45-а минута Никлас Бендтнер пропусна да увеличи своя актив в срещата след като удари греда, а добавката му бе спасена от вратаря на гостите.
През вторите 45 минути домакините видимо свалиха темпото на игра.

В 60-а минута Едуардо бе фаулиран от защитник на гостите и съдията Марк Холси не се поколеба да покаже бялата точка. Хърватинът сам изпълни наказателния удар и направи преднината на "топчиите" класическа, след което изтича да поздрави физиотерапевта на Арсенал, на който до голяма степен се дължи и възстановяването на играча.

\"\"В 66-а минута, Едуардо напусна терена заменен от Робин Ван Перси, който отбеляза и четвъртото попадение в срещата след като бе изведен от Никлас Бендтнер. До края на срещата, холандецът можеше да отбележи и пети гол за Арсенал, но отново гредата спаси гостите.

Нападението на лондончани пропиля много чисти положения, а в герой за Кардиф се превърна вратарят Том Хийтън, който отрази удари на Никлас Бентднер, Карлос Вела, Едуардо Да Силва, Самир Насри и Уилям Галас.

Съдията Марк Холси спести червен картон на Никлас Бендтнер, в епилога на срещата, за груби влизания срещу противникови играчи.

В пети кръг на ФА Къп Арсенал ще приеме на "Емирейтс Стейдиъм" отбора на Бърнли и ако успее да го отстрани, ще излезе срещу победителя от двойката Шефилд Юнайтед/Хъл Сити отново в домакински мач.

Арсенал - Кардиф - 4:0
1:0 - Едуардо - 20 мин.
2:0 - Бендтнер - 34 мин.
3:0 - Едуардо - 60 мин., дузпа
4:0 - Ван Перси - 89 мин.

Арсенал: Лукаш Фабиански, Бакари Саня, Коло Туре, Уилям Галас, Киърън Гибс, Самир Насри (Аарън Рамзи 67), Денилсон, Алекс Сонг, Карлос Вела (Амаури Бишоф 74), Едуардо Да Силва (Робин Ван Перси 67), Никлас Бендтнер

Кардиф: Хийтън, МакНотън, Пърс (Блейк 68), Джонсън, Кенеди, Бърк, Рей (Шмицеа 74), Ледли, Пари (Уитингам 68), Ботройд, МакКормак

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DoN_vOLen
17.02.2009 22:15

еми от наи -добрия млад отбор в света какво друго да очакваме *devil*

henryal
17.02.2009 10:45

ХАХАХАХАХААХ Тотнъм ли ма Николетооо??? Те Кардиф ако хванат Тонтъм и ще им набучат на тях поне 4 парцала. И думби мойто момче Уелсците са си много сериозен тим, в страхотна серия и финалист в турнира мин.г. Така че релакс малко и си глей твойто тимче

Dragzila
17.02.2009 09:46

Евала на Едуардо.По принцип не съм за арсенал но признавам че Едуардо ще стане голям футболист.Заслужавало си е момчето след тази тежка контузия.

Dumbi
17.02.2009 08:11

Естествено, че брилянтна игра, нали играха срещу отбор от топ 4 на Висшата Лига .... *smile*

Resorter
17.02.2009 01:07

Феноменална игра, заканата на Венгер напълно се повърди. Кардиф се оттърва само с 4 гола и куп пропуски. Но все пак, важен е непрестанния атакуващ стил, който рано или късно дава своя резултат, а както всички знаят това е запазена марка на Арсенал. Искрено се радвам за Едуардо! Браво! Момчето изстрада много с тежката си контузия, но се завърна по брилянтен начин.
ARSENAL TILL I DIE!

Barazite
16.02.2009 23:50

cesekarchetooo евала брат.това наричам фенове,който виждат наистина реално нещата *smile* иначе арсенал игра много добре и се надявам тази победа да ни вдъхнови и да продължиме към топ4

cesekarchetooo
16.02.2009 23:42

Феноменално представяне на Арсенал. Играх го тройка, но да си призная - не го очаквах. Изключително силни "топчии", при това можеха да отбележат и още, но младия вратар на Кардиф ги спаси. Ако продължават така, мястото в четворката им е гарантирано, а и предполагам ще стане страхотно дерби в осминафинала с Рома. Въпреки че съм "червен дявол", искрено симпатизирам на Арсенал, защото са много симпатични. Успех!

ForzaMilan1899
16.02.2009 22:51

Много добра игра на Арсенал.А това мексиканчето Карлос Вела има много талант и ще излезе нещо от него според мене *devil*

Barazite
16.02.2009 22:51

Прекрасно завръщане на ДУДУ.Играта ми хареса много,само пропуските на Бенднер ме притесняват,но щом биеме няма проблеми.надявам се че 2полувреме ще вкараме още 1-2 гола заради феновете *smile*