Йордан Минев: Печелим първенството и влизаме ШЛ

13:21
Йордан Минев: Печелим първенството и влизаме ШЛ
Привлеченият от Ботев Пловдив Йордан Минев се утвърди в титулярния състав на шампионите от ЦСКА. Защитникът измести от 11-те направилия много силна есен юноша на "червените" Павел Виданов. С него дясната зона на отбора стана още по-стабилна. След края на турнира в Албена Минев даде интервю за "Меридиан Мач", в което изрази впечатленията от новия си тим.

- Данчо, свикна ли вече с обстановката в ЦСКА и готов ли си за пролетния дял от първенството?

- Може да се каже, че вече свикнах с играта на отбора. Чувствам се комфортно в ЦСКА. Изиграхме доста контроли, така че вече трябва да сме във форма. Остана още малко от подготовката, през което време трябва да изчистим и най-малките грешки.

- Бе взет като алтернатива на левия бек на Фелипе Машадо, а в същото време в контролите игра като десен. Къде се чувстваш най-добре?

- За мен няма проблеми. Отдясно, отляво... важното е да пасвам на схемата на треньора и да бъда полезен за отбора. Без значение е. Не би трябвало това да са ми проблемите. В по-голяма част от кариерата си съм играл именно в дясната зона на защитата и сега, в ЦСКА, отново действам на този пост. Радвам се, че г-н Пенев ми гласува доверие.

- Има ли напрежение между теб и конкурента ти в дясната зона на защитата Павел Виданов?


- Е, в ЦСКА няма титуляри, няма резерви. Всеки се бори за мястото си в отбора и който покаже по-добра форма, той ще играе. Едва ли откривам топлата вода, като го казвам. Няма проблеми между нас и не виждам причини за такива. Двамата се стараем, а треньорът решава.

- Как се почувства, когато разбра за офертата от ЦСКА, как прие нещата и бързо ли се реши да приемеш?

- Не бе много бързо. До последно имаше някакви неясноти, даже когато отидох да подписвам, имаше някакви неразбории между Ботев и ЦСКА за цената за моето закупуване и до края бях под напрежение дали ще стане сделката или не. Но вече като свърши всичко, бях много щастлив, че ще играя в ЦСКА.

- Ще успееш ли да се наложиш в ЦСКА?

- Затова съм дошъл. Надявам се да показвам добри игри и да играя редовно. Зная, че г-н Пенев е държал много да ме привлече и ще направя всичко по-силите си, за да не го разочаровам. Хубавото е, че вече напълно се приспособих към новата обстановка. С нетърпение чакам сезонът да започне.

- Ще изпреварите ли Левски?

- Абсолютно. Една точка не е нищо. Мисля, че Левски ще загубят мачове, докато нас трудно някой ще успее да ни победи.

- Да разбирам ли, че ЦСКА ще е шампион?


- Не виждам причина това да не се случи.

- Брат ти вече стана шампион с Левски...

- Е, да ме извинява, но сега ми е ред на мен и ми се пада. (Смее се.)

- Как гледаш на дуела си с него във вечното дерби?

- С него от време на време си говорим за Левски и ЦСКА. Ако играем и двамата, тогава ще му мислим. Сега въобще не го поставям на дневен ред, сещам се само когато журналистите ме попитат.

- Като подписа с ЦСКА, той какво ти каза?

- Пожела ми успех и да играя добре. Това е.

- Саидходжа, с когото играхте в Ботев, вече вкара 5 гола за ЦСКА. Може ли той да стане голмайстор на първенството?

- В ЦСКА се вкарва много по-лесно, отколкото в който и да било друг отбор в "А" група. Тук постоянно се атакува, има много добри халфове и флангови играчи и това улеснява нападателя. Много се радвам, че Саидходжа вкара толкова голове. Убеден съм, че ако играе редовно, той ще стане голмайстор №1 в "А" група за сезона.

- Тривиално е, но какво си пожелаваш да постигнеш с ЦСКА?

- Да станем шампиони и после, дай Боже, да влезем в групите на Шампионската лига.

- На кой чуждестранен отбор симпатизираш?

- На Манчестър Юнайтед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RONALDO_Pavel_6
28.02.2009 23:57

Какви нещя пишете,защо пък да не влязат в лигата ,какви ли не неща вече стават ... И пак доста завист към червените от някой хора

drummer
28.02.2009 17:16

По всички въпроси свързани с Плейстейшъна, се обръщайте към pafata! Той въобще не го е угасял...! Но за футбол много-много не го питайте, защото материята определено не му е ясна поради, ....наследствена обремененост! *devil*

Killie
16.02.2009 21:41

Браво бе, Пафа. Душицата ми напълни с тва за Плейстейшъна.

Docker
16.02.2009 21:40

Евала,pafata ,много точно се изрази. *joking*

drummer
16.02.2009 20:50

Сериозно момче. Личи си, че вече е усетил атмосферата, да играеш в клуб като ЦСКА. Да му пожелаем пълна реализация на таланта, при червените шампиони!

pafata
16.02.2009 14:56

Данчо, гаси плейстейшъна и си лягай

rado33
16.02.2009 13:41

този нещо е слънчасъл-каква шампионска лига е сънувал?!Не се виждат всички на какъв хал са,че и лиги им се привиждат!Не само сини,червени,а и оранжеви и какви ли още не цветове...