Собственикът на Ливърпул: Невъзможно е да станем шампиони през този сезон

17:45
Собственикът на Ливърпул: Невъзможно е да станем шампиони през този сезон
" Ливърпул е далеч от най-големите отбори в английското първенство по футбол и трудно може да спечели титлата", заяви собственикът на отбора Джон Хенри. Въпреки оптимизма, който е завзел "Анфийлд" през този сезон, американският бизнесмен побърза да охлади страстите с интервю пред британския всекидневник "Телеграф".

" Манчестър Юнайтед свърши великолепна работа, изграждайки млад, талантлив и доста разширен състав. Гледах няколко от мачовете им преди началото на сезона и дори тогава те изглеждаха във форма. Ние започнахме да градим отбор сега и ще минат години, докато дойде нашият момент за титла.

Манчестър Сити пък има неограничени ресурси и ръководството на този отбор иска играчи от световна класа на всеки един пост. И те ще бъдат труден съперник. С това нашата цел през тази година се свежда до класиране в Шампионската лига. Няма да бъде лесно, защото големите отбори в Англия са шест, а местата, даващи право на участие в турнира, са едва четири", заяви Хенри, цитиран от БТА.

Собственикът на Ливърпул добави, че му е било доста трудно да свикне с трансферната система във футбола. Той обаче бе категоричен, че 35-те милиона лири за Анди Керъл и 20-те милиона за Джордан Хендерсън са били похарчени правилно.

"Всички казват, че Ливърпул е платил нереално високи цени за британските футболисти, които бяха привлечени. Това обаче е реалността, защото клубовете в Премиършип могат да избират играчи от цял свят, но имат ограничения за чужденци в съставите си. Точно това е причината за високите цени на британските футболисти. Обърнете внимание на сумите, които бяха платени за Конър Уикъм и Алекс Чембърлейн. Ние купихме всеки един играч с различна цел и сме устремени в различна посока", каза Хенри.

Ливърпул не само привлича играчи, но и продава. Последният трансфер извън клуба е Емилиано Инсуа, който стана съотборник на Валери Божинов в Спортинг (Лисабон) с 5-годишен договор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Balki89
30.08.2011 14:02

Аз се надявам и вярвам, че ще успеят този сезон да вдигнат така дългоочакваната 19 титла. Ако не успеят да направят това поне ще влязат в групите на ШЛ.

Lampss
29.08.2011 13:38

Да Ливърпул може и да са в четворката,но няма как да станат Шампиони *wink*

gos13
28.08.2011 09:53

А бе те си говорят за 3,4-то но си мислят за 1-во. *cup*

ze_n_it
27.08.2011 21:21

Ливърпул тръгна доста прилично този сезон!!!Никога не се знае,но все пак ако успеят да се класират в ШЛ,ще си е постижение.*thinking*

Unbeatable_fen
28.08.2011 00:34

Ако успеят ??? че те ще успеят.Така като ги гледам са с класа над Арсенал.Утре ще ги видим тях какво ще направят.Но като махним равния със Съндърланд победа над Арсенал и победа над Болтън.7 точки добре за сега но за да играят в ШЛ им трябва още много точки от оставащите 35 мача.Успех дано да сте в топ 4 и да играете там където ви е мястото *smile*

muhahunter
27.08.2011 17:54

Уинър я не говорете глупости,какво си измисляте работи,никои не е казвал нищо подобно,смешни сте

ScouserLFC
27.08.2011 18:14

Джон Хенри го е казал 101% съм сигурен, даже четох статията в сайта на Ливърпул! *smile*)