Хубчев: Готови сме за мача със Сливен

17:21
Хубчев: Готови сме за мача със Сливен
"Ако сме се отчаяли и имаме нужда от вдигане, значи не сме за Ботев Пловдив", заяви наставникът на "канарчетата" Петър Хубчев.

Треньорът на "жълто-черните" е уверен, че отборът е добре подготвен и готов за двубоя със Сливен от третия кръг на първенството. Срещата е в събота от 18:00 часа на стадион "Хаджи Димитър" в града под сините камъни. "Радвам се, че още от първата тренировка за седмицата момчетата тренираха така, както аз искам. Това, което планувахме като обем и настроение за работата ни през седмицата, мисля че го изпълнихме и отборът е готов за този мач", заяви Хубчев.

Той ще може да разчита на възстановените от контузия Николай Манчев и Мартин Стефанов, но извън строя остават Домакинов и Ирфан Юсеинов. Хубчев отказа да коментира назначението на Стефан Спасов за главен съдия на мача с думите: "Не искам да говоря за съдиите, приемам грешките им като чисто човешки. Не знам дали е приятел на Йордан Лечков, нито как е свирил в мачовете на Сливен. Ясно е, че има неща, които не са наред със съдийството ни. Знам, че всички треньори се заричат да не коментират темата, но после се разпалват и го правят. Аз засега съм се опазил от това и избягвам да давам мнение по отношение на съдиите. Повече ме интересуват нашите грешки."

Наставникът на Ботев за пореден път призна, че в отбора съществува напрежение породено от високите цели, но според него то може да помогне на отбора.

"При положение, че гоним първото място е нормално да има напрежение. Когато не е много голямо, то е полезно за отбора, защото помага на футболистите да работят по-съсредоточено в тренировките и мачовете. Не съм забелязал обаче да има напрежение, което да сковава момчетата. Ботев е добре окомплектован от млади и по-опитни футболисти, като последните имат зад гърба си доста мачове с много по-голямо напрежение и би трябвало да помагат на останалите.", каза още наставникът. Петър Хубчев сподели и впечатленията си от играта на противника.

"Наблюдавахме няколко мача на Сливен в подготовката. В състава си те имат няколко опитни футболисти, но преобладават младите, които са гладни за изява и се раздават до предела на възможностите си. Това е добре подреден и дисциплиниран в тактическо отношение отбор. За мен са един от сериозните противници в групата."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация