Апоел подчини Висла в зрелищен двубой и влезе в групите на ШЛ (видео)

23:38
Апоел подчини Висла в зрелищен двубой и влезе в групите на ШЛ (видео)
Апоел Никозия победи Висла Краков с 3:1 като домакин в зрелищен мач реванш от плейофния кръг на Шампионската лига. Българинът Цветан Генков игра цял мач за гостите, но не успя да помогне на своя тим да влезе в груповата фаза на най-престижния клубен турнир.

Двубоят започна с масиран натиск на домакините. Още в третата минута Марсиньо получи възможност за удар от границата на наказателното поле, но не уцели добре топката и тя прелетя много над напречната греда на Висла. В десетата минута голмайсторът от първия мач Малецски се измъкна зад гърба на защитата на Апоел отляво и се опита с центриране по земя да намери Генков, но топката попадна в ръцете на Киотис. Четири минути по-късно Мандука проби по левия фланг и центрира към Аилтон, но защитник на гостите изчисти с глава. В 17-а минута Мандука с диагонално подаване намери Тричковски непокрит в наказателното поле и македонският национал отправи мощен удар с десния крак по посока на вратата, като Парейко успя да спаси в тази ситуация. В 24-а минута Мандука проби по левия фланг, направи двойно с Аилтон, получи топката в наказателното поле и опита удар, но Паоло Жорже се хвърли в краката на халфа на Апоел и изби. Топката попадна в краката на Аилтон, който шутира с десния крак, но бранител на Висла отново блокира. Минута по-късно Мандука центрира от корнер на предна греда, Малецки не успя да избие с глава, като Парейко се хвърли да улови топката на голлинията, но я изпусна и тя влезе в мрежата - 1:0 за Апоел. В 36-а минута след добра размяна на пасове между Порсайттидис и Тричковски по дясното крило топката стигна до границата на малкия пеналт, където бе Аилтон. Бразилецът се подхлъзна преди да овладее топката и така не успя да създаде нова голова възможност за домакините.

В 39-а минута Елио Пинто изпълни триково фаул, извеждайки Мандука на чиста позиция в наказателното поле. Крилото на домакините отправи удар, но вратарят Парейко спаси. Пет минути преди почивката Меликсон грубо фаулира Контис в половината на кипърския тим и получи жълт картон. В следващата атака Марсиньо изведе с пас по земя Мандука по левия фланг, халфът на Апоел остро центрира по земя към Аилтон, но защитник на Висла изби топката с отчаян шпагат от границата на малкия пеналт. В самия край на полувремето Нунез получи шанс да шутира от далечна дистанция, но не успя да уцели вратата на Киотис.

В 51-а минута Меликсон изведе Генков в коридор в наказателното поле на Апоел. Българинът овладя топката и веднага пробва да намери свой съотборник с пас, насочен към точката на дузпата. Там обаче нямаше играч на Висла и така атаката пропадна. В 54-а минута на двубоя Тричковски получи прекрасен пас от Марсиньо в наказателното поле. Македонецът остро центрира топката пред отвора на вратата, откъдето Аилтон протегна крак и заби втори гол за своя тим. В 66- минута Марсиньо с красив извеждащ пас намери Аилтон на границата на малкия пеналт и острието мощно шутира към вратата, но Парейко отрази удара. В 70-а минута резервата Ивица Илиев финтира персоналния си пазач по десния фланг и от границата на наказателното поле с прехвърлящ пас намери Вилк, който с едно докосване прати топката в долния десен ъгъл на Киотис - 2:1 и студен душ за домакините, които имаха пълен контрол върху мача до момента.

Петнайсет минути преди края Тричковски проби по левия фланг, навлезе в наказателното поле, след което стреля с десния крак по диагонала, но Парейко спаси. Три минути по-късно след красива атака с едно докосване Аилтон изведе Мандука на чиста позиция в наказателното поле, крилото шутира, като стражът на гостите спаси и в тази ситуация.

Четири минути преди края след чудесен пробив на Тричковски по лявото крило топката стигна до Аилтон на границата на малкия пеналт. Бразилецът овладя с гръб към вратата, но успя светкавично да се обърне и да шутира. Топката бе насочена в тялото на Парейко, но този път той не успя да отрази удара и коженото кълбо за трети път навести мрежата на Висла. До края на срещата поляците не успяха да вкарат гол и така Апоел се класира за групите на Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

IvanIR
24.08.2011 10:28

Аз бях почнал да гледам Цюрих - Баерн, но преместих да погледна АПОЕЛ и Висла....и там си останах .....Много як мач стана *thumb_up*......абе ти и Литекс като АПОЕЛ беха ама....*lol*

Unbeatable_fen
24.08.2011 12:06

Ако намесваме тук и нашия "шампион" Литекс Апоел ще ги победат с доста повече от Висла .

kolio_vg
24.08.2011 09:02

Ми АПОЕЛ ги разпиляха,спокойно можеше и още голове да вкарат,много ми хареса този мач и се радвам,че можахме да го гледаме.

Unbeatable_fen
24.08.2011 00:07

Жалко за Цецо Генков.Но този мач показва колко кипърския футбол ни е задминал.Просто разликата е голяма.За 2-ри път кипърски отбор ще играе в групите на ШЛ докато нашите отбори са в далеч по-скромния турнир......

Unbeatable_fen
24.08.2011 00:49

така си е но аз имах предвид че Апоел ще играе за втори път в групите след сезон 2009/2010.А си прав за Анортозис бяха 2008 там пак срещу Интер и измъкнаха 1 точка някъде

LiverpoolFen20
24.08.2011 00:17

Мисля ,че са 3 пъти ,защото и Анортозис игра в 1 групите (2008-ма ако не се лъжа) и бе в група с Интер,Вердер и другия не го помня ,но както и да е . Не виждам как може въобще да се сравняват нашия футбол с този в Кипър . Просто разликата е огромна.

LiverpoolFen20
24.08.2011 00:05

Апоел играят много грамотен футбол . С кеф да ги гледаш . С нетърпение чакам мачовете им в груповата фаза .

renjaraa
24.08.2011 00:01

много добър мач направиха Апоел изненадаха ме и то доста