Ремонтът на "Маракана" продължава, работниците спряха стачката

10:36
Ремонтът на "Маракана" продължава, работниците спряха стачката
Строителите, реновиращи бразилския стадион "Маракана" за световното първенство по футбол през 2014 година прекратиха стачката си, съобщиха от профсъюза им.

Работниците започнаха протести в сряда, след като техен колега получи множество изгаряния и претърпя доста операции, след като барел с химикали експлоадира на обекта. От профсъюза обявиха, че повечето искания на работниците са изпълнени, включително и по-високо заплащане.

"Доволни сме, затова те се върнаха на работа. Преговорите завършиха добре. За момента здравните застраховки са само за работниците, но ние работим да включват и семействата им. Крайният срок да се завърши "Маракана" е декември следващата година. Дните, в които не се работеше няма да спрат работата. Ако е необходимо ще работим извънредно", каза шефът на профсъюза Ромилдо Виейра. Той допълни, че е възможно в строежа да се включат 3000 човека, като в момента са 2000, които работят на три смени. Стадионът ще бъде готов за Купата на Конфедерациите през 2013 година, като се очаква финалът на Мондиал 2014 да се играе там.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Unbeatable_fen
23.08.2011 20:45

Да определено Маракана е нещо бих го нарекъл дори "извънземно" дано го направят толкова модерен че да се разплачеш като го видиш дори *smile* *lol*