Зетят на Стоичков ремонтира коли

08:17
Зетят на Стоичков ремонтира коли
Кандидат-зетят на Христо Стоичков не само е автомобилен пилот, но използва всеки свободен момент, за да се занимава с коли. Испанецът Дани Клос, който кара в серията GP2, от години е гадже с Михаела - една от дъщерите на българския носител на "Златната топка" и бивш европейски клубен шампион с Барселона, съобщава "24 часа".

В паузата преди следващия кръг (на легендарната писта "Спа" в Белгия този уикенд) Дани се отдаде първо на сърфинг по испанското крайбрежие и използва възможността да се види с приятели. Клос обича да кара дъска по вълните още от годините, когато бе в школата за млади пилоти на Рено. Състезателят е от каталунската столица, но от известно време живее в данъчния рай Швейцария. Точно там се намира и личната му работилница за коли.

"Възстановяването на стари модели ми доставя огромно удоволствие. Имам един уникален BMW 3 с мощност от близо 200 конски сили. Целта ми е на този автомобил да монтирам двигател от М-серията и да го карам. За това отива почти цялото ми свободно време. Но не мога непрекъснато да мисля за хобито си, тъй като предстои пак състезание от календара", обясни пилотът на отбора Racing Engineering за официалния бюлетин на серията GP2.

В момента Дани Клос е 8-и в генералното класиране с 26 точки.

Подобно на всички състезатели в подгряващите шампионати и испанецът мечтае за Формула 1, а вероятно това е желанието и на Христо Стоичков.

Даниел Клос Алварес е започнал с картинг, а това е пътят и на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер (Гер). Приятелят на Михаела печели титлата за юноши на Каталуня, а после в италианския Мастърс мери сили с Нико Хюлкенберг и Себастиен Буеми, които влязоха във Ф1. В европейската серия на Формула 3 пък негов съперник бе Ромен Грожан.

Дани и дъщерята на Стоичков често могат да бъдат забелязани на светски събития в Барселона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация