Стоичков става акционер в столичния Септември

08:14
Стоичков става акционер в столичния Септември
Христо Стоичков ще получи безмъзмездно акции в Септември София през идната седмица, съобщи президентът на клуба Христо Амбукели.

"Следващата седмица ще се съберем с всички акционери, за да се разберем какъв процент да получи Стоичков. Няма да е малък, защото все пак става въпрос за емблемата на българския футбол. През последните месеци той помогна много на клуба", обясни Амбукели.

Стоичков доведе испанците, които искат да инвестират точно в стадиона на "Септември" и да го направят по всички европейски изисквания.

"Повече подробности ще има след 2 септември. В момента върви най-тежката част, оформят се документите. В България това изисква доста време, но работата по проекта не е преставала и за минута. Най-вероятно ще бъде направена концесия за спортните обекти, а за останалата част ще получат право на строеж".

Вчера при кмета на общината пък бяха две легенди на ЦСКА Димитър Пенев и Димитър Якимов. Якимов е един от футболистите, които правят първите си стъпки точно на стадион "Септември".

"И този сезон ще играем във "В" група единствено със собствени юноши и се радвам, че е така въпреки кражбите на другите отбори. Лудогорец ни прибра две момчета, Славия и те щипнаха две, четирима отидоха във Видима. Не мога да ги виня, защото нямаме условия. Но пък на тяхно място идват още нови и нови. Лошото е, че трябва да започнем първенството, а още не се знае кой ще играе в групата ни", обясни Амбукели.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация