Цоньо Василев и Александър Димов откриха Ариана Аматьорска Лига в Шумен

18:17
Цоньо Василев и Александър Димов откриха Ариана Аматьорска Лига в Шумен
В спортен комплекс "Шампион", Шумен, с над 600 аматьори футболисти стартира турнирът Ариана Аматьорска Лига.

Футболните звезди от Шумен Цоньо Василев и Александър Димов откриха турнира, като изпълниха първия център в мача между отборите на "Глиган" и "Стража Махала", завършил при резултат 1:4. Цоньо Василев и Александър Димов пожелаха успех на всички отбори в надпреварата на Ариана.

За шампион на Шумен се състезават 63 отбора с над 600 аматьори футболисти. Турнирът се осъществява в две фази – квалификации 19-20 август и плейофи 26-28 август. Мачовете от първата фаза се играят в петък до 22:00 ч. и в събота от 8:40 до 18:30 ч. За плейофите и финала в Шумен Ариана ще изгради своя специален мобилен стадион "Ариана Арена" в центъра на града на пл. "Лятната тераса". Атрактивното футболно съоръжение е без аналог досега в страната и разполага с изкуствена тревна настилка от най-ново поколение и трибуни за 500 души, подобни на тези, които ще се използват на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Големият заключителен финал Ариана Аматьорска Лига ще се проведе в началото на м. септември (02-04.09) във Варна. В него 16-те отбора финалисти от всички градове ще се борят за голямата награда на Ариана – приятелски двубой срещу Шампиона на България Литекс. Миналогодишният шампион на Шумен за 2010 г., отборът на "Трите мечки", е претендент за титлата и в настоящото издание. Сред по-любопитните регистрирали се отбори са "Глиган", "Увяхналата роза", "Али Баба", "ФК Пъргавина", "Акулите", "Бирените шкембенца" и др.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация