Михов: Сега всичко зависи само от клубовете

13:47
Михов: Сега всичко зависи само от клубовете
"За всичко, което бяхме обещали, сме си свършили работата. Оттук нататък, разпределението на парите за телевизионни и рекламни права зависи само от клубове", обясни Валентин Михов.

"Обещах, че ще има телевизии, които ще излъчват мачовете. Обещах, че парите от първия транш ще бъдат преведени, така че 40% от парите вече са получени в БФС. За всичко, което бяхме обещали, сме си свършили работата. Оттук нататък разпределението на парите за телевизионни права не зависи от нас, а от клубовете. От миналата година аз вече не съм нито президент на ПФЛ, нито съм член на специално създадената комисия, която е ръководена от господин Баджеков", каза още бившият президент на професионалната лига.

Михов добави: "Шест милиона е целият договор, пет милиона ще получат клубовете. Първата вноска – 40% от парите, ще бъде разпределена на всички поравно. В това разпределение от първия транш е пропуснато да се предвидят пари за осветление, дочувам оттук и оттам. Следващите траншове ще се изплащат, както се прави в Англия, Италия, Франция. От пет милиона махаме първите два милиона. Останалите три милиона ги разделяме спрямо точките на отборите в класирането на `А` група. Осем точки се добавят от Купата на България. Носителят на Купата на страната печели пет точки, а другият финалист - три. Тази година още не се знае колко ще се плаща за една точка. Единствената грешка, която беше направена по предишния договор беше, че не се появи банковата гаранция. За разлика от тогава, сега има такава гаранция - шест милиона лева".

Михов добави още: "Моята фирма не получава никаква комисионна. Чак в края на сезона, когато всички клубове са си получили парите, евентуално ще има комисионна за моята компания".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

altona
19.08.2011 14:33

...от 6 милиона махаме 5 милиона и останалите си ги слагаме в джоба*money*

livpooll
19.08.2011 20:45

...от 6 милиона слагаме в джоба 5 милиона останалите за отборите*wink*