Байерн Мюнхен взе своето от Цюрих на "Алианц Арена" (видео)

23:34
Байерн Мюнхен взе своето от Цюрих на "Алианц Арена" (видео)
Отборът на Байерн Мюнхен победи швейцарския Цюрих в първи мач от плейофната фаза на Шампионската лига. Двубоят на стадион "Алианц Арена" приключи при резултат 2:0 за баварците.

Срещата започна с по-добра игра е продължително владеене на топката от домакините, които обаче не успяваха да наложат териториално предимство над съперника си в първите минути. Точно в 8-а минута обаче Байерн успя да поведе в резултата, когато Ариен Робен центрира от ляво, а Бастиан Швайнщайгер засече топката с глава в наказателното поле на гостите за 1:0. Малко след това на чиста стрелкова позиция се озова крайният бранител на германския тим Филип Лам, но ударът му от близко разстояние бе отразен от вратаря на Цюрих Джони Леони. В следващите съставът на Юп Хайнкес контролираше действията на терена напълно, като периодично баварците създаваха интересни атаки към вратата на Цюрих, но без опасни завършващи удари. В 30 минута, след извеждащо подаване на Швайнщайгер, Марио Гомес остана сам срещу Леони, но нападателят се засуети, изпусна момента за стрелба, а след това сбърка и при паса в наказателното поле. Швейцарският тим получи своята възможност за гол в 37-а минута, когато след центриране от пряк свободен удар, Шермити стреля с глава, но право в ръцете на Мануел Нойер. До края на първото полувреме не се случи нищо по-интересно на терена и двата отбора се оттеглиха на почивката.

Няколко минути след началото на втората част, след отличен пробив по крилото и пас на Фран Рибери, непокритият Марио Гомес получи топката на точката за изпълнение на дузпа, но изстрелът му бе неточен. В 53-а минута пък вратарят на Цюрих Джони Кеони последователно на два пъти спаси тима от от ново попадение, когато първо Рибери стреля от дистанция, а след това и Лам не успя да го преодолее при добавката. Малко след това Юп Хайнкес извърши първата си смяна, като на мястото на Тони Кроос в игра влезе Томас Мюлер. Франк Рибери изпълни перфектно пряк свободен удар в 60-а минута, който французинът сам си спечели преди това, а топката премина през стената и се отби в страничната греда на Леони, като отказа да влезе в мрежата. Последва хубав извеждащ пас за Мюлер, но изстрелът на германския национал премина над целта. В 64-а минута отново Джони Леони се прояви добре, след като отрази силен шут на Швайнщайгер от 20-тина метра. Байерн сложи точка на спора в този мач в 72-а минута, когато Гомес върна топката за Ариен Робен, а холандецът с техничен фалцов удар с левия крак не остави шансове за Леони. Нов пропуск на Марио Гомес регистрираме в 83-а минута, когато нападателят премина покрай вратаря на Цюрих, но последвалият диагонален удар бе избит от голлинията от Джурич. До края на мача Вайерн продължи да контролира събитията на терена, но до нови попадения не се стигна и баварците ще влезнат в реванша с комфортен аванс.

Стартови състави:

Байерн Мюнхен:
Нойер, Рафиня, Боатенг, Лам, Бадщубер, Густаво, Кроос, Швайнщайгер, Рибери, Робен, Гомес

Цюрих: Леони, Тешейра, Родригес, Кох, Аегертер, Шермити, Дурич, Берментлер, Беда, Мехмеди, Шонбахлер 

Резултати от останалите плейофи, които се играха днес:
Динамо Загреб - Малмьо 4:1
Макаби Хайфа - Генк 2:1
Одензе - Виляреал 1:0
Висла Краков - Апоел Никозия 1:0


szólj hozzá: Bayern Munich 1-0 Zurich
szólj hozzá: Bayern Munich 2-0 Zurich

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

TOTTU_2
18.08.2011 17:00

Браво на Байерн Мюнхен, но Марио Гомес - ????????

Lahm_Munchen
18.08.2011 03:04

Добре, че беше Гомез, та да не ги бием поне 5-0. Този човек е уникален, не знам как от 2 метра би пропуснал такова положение. Както смукачев каза, та той направи по-трудното да не уцели вратата. И този струва 30 милиона *lol**lol* скъсах се от смях, докато му гледам пропоските. За Робен какво да кажа, този човек е просто ..... такъв футболист рядко се среща.

unicef_89
18.08.2011 02:28

Робен машина .. както винаги няма слаб мач *cigarette*

Unbeatable_fen
17.08.2011 23:53

Уинър как може да напишете че втория гол го е вкарал Рибери като това бе гол на Робен!??

Unbeatable_fen
17.08.2011 23:52

Гледам и си късам нервите заради Марио Гомес.Значи невероятен футболист но когато няма ден и на празна врата би изтървал....

ALVAR0MORATA
17.08.2011 22:19

Байерн си ходи по терена ако почнат да тичат може и да вкарат 5-ца

pr0fy
17.08.2011 21:43

Два мача ли са или само един ?

aa2
17.08.2011 22:03

Не разбирам въпроса ти...Доколкото съм ти чел предишни коментари не си глупав човек и не вярвам да питаш дали този мач е на разменени гостувания.Може би Цюрих имат някакъв проблем със стадиона си и за това питаш дали ще домакинстват там?Опитай се да ни обясниш какво точно питаш.

livpooll
17.08.2011 22:01

ясно е колко хабер имаш от турнирни мачове,айде гаси и лягай,лека нощ*tongue**tongue**tongue*

7ed0o0
17.08.2011 21:53

ми то няма как и в двата Байерн да са домакини *joking*

pr0fy
17.08.2011 21:45

Имам предвид дали , ще играят мач в който Цюрих ще са домакини балък такъв *wink*

naska
17.08.2011 21:45

*lol**lol**lol**lol**lol**lol**lol**lol*2 разбира се