Любо Пенев: Отсъствието на Шевченко е плюс за нас

14:48
Любо Пенев: Отсъствието на Шевченко е плюс за нас
Треньорът на Литекс Любослав Пенев даде пресконференция, на която говори за предстоящия мач с Динамо Киев от плейофната фаза на турнира Лига Европа.

- Г-н Пенев, виждаме ви в отлично настроение преди мача с Динамо, въпреки издънката срещу Видима-Раковски ?

- По принцип съм в добро настроение. Няма значение дали се усмихвам или не. Бързо затварям темата с Видима Раковски. Тя е приключила. Мачът завърши. Направихме, каквото можахме между 18,00 ч. и 19,45 ч. Мачът завърши 1:1, а невкараните положения водят до загуба на точки. Край с тази тема. Предстои двубой с Динамо. Това обясних на момчетата - искам да бъдат в положително настроение. Да играят с желание и да спазват указанията. Нужно е да покажат възможностите си. Искам да се раздадат на максимума. Нека демонстрират това, което тренираме. Литекс  трябва да играе като отбор с шампионски манталитет.

- Срещу Висла играхте атакуващ футбол. Сега срещу далеч по-класен тим като Динамо как ще изглежда Литекс ?


- Естествено, че няма да ви кажа какво ще предприемем. Тренираме от една седмица за двубоя с Динамо. Не мога да ви разкрия как ще играем. Ще видите на мача. Всеки тим, както и нашият, си има своите шансове. Въпросът е да използваме възможностите си, да създадем положения пред противниковата врата и да сведем до минимум такива пред нашата.

- Колко все пак реални са шансовете на Литекс срещу гранд като украинския?


- Започваме от 0:0, така че имаме шансове. Дали са големи или малки развоят на мача и начинът, по който се играе, ще покаже.

- Споменахте за пропуснатите положения. Това е една от слабостите на Литекс. Ще успеете ли да я отстраните?


- Тренираме ежедневно, така че това нещо ще се коригира. Момчетата имат качества. Въпросът е да го покажат, когато настъпи времето за официалния мач.

- Освен наказания Йеленкович имате ли други кадрови проблеми?

- Не, Румен Руменов не тренираше няколко дни пълноценно, но днес влезе в основната група. Без наказания Йеленкович  всички са на крак и са готови за мача.

- Наясно ли сте със силата на Динамо?

- Имаме пълна информация за тях. Гледахме ги. Знаем силните и слабите им страни. Доста класен отбор са. Добре балансиран. Предполагам, че ще има промени в състава им в сравнение с последния шампионатен  мач. Ще знаем със сигурност утре (б.а. днес).

- Отсъствието на Шевченко  ще бъде ли плюс за Литекс?

- Разбира се, защото това е един много силен и качествен футболист. Предполагам, че отсъствието му може да се отрази на играта на Динамо, въпреки че разполагат и с други изключително силни футболисти.

- Притеснен ли сте за поста си в Литекс? След равенството в Севлиево в Ловеч тръгнаха слухове, че може да бъдете сменен.

- Спираме тази тема. Не я коментираме. Мен ме интересува единствено мача с Динамо. Не знам какви слухове се носят из Ловеч. Да не би да сменят някой друг, а мен да ме оставят на поста (смее се). Пак казвам обаче - това мен не ме интересува. Интересува ме само и единствено двубоя с Динамо. После шампионатния  двубой със Светкавица. После пак Динамо и т.н.

- Смятате ли, че всички футболисти в Литекс  играят на максимума на своите възможности?

- Не винаги го показват всички. Има и нещо, което е важно и го виждам - не го показват по едно и също време. Не случайно ви казах между 18,00 ч. и 19,45 ч. Трябва по време на мач едновременно да показват силните си страни.

- Как успявате да ги мотивирате по принцип?


- Момчетата изпълняват задачите. Стараят се. Доволен съм. Имам и диалог с всеки от тях. Говорим си непрекъснато с момчетата. Споделяме си. Не се изявявам като началник, а като равнопоставен. Това е необходимо, за да кажат и те какво мислят, как четат материята и какви изводи са си направили. Все пак ме интересува и тяхното мнение.

- Вие сте може би най-обичаният треньор след Ферарио  Спасов, който е местен. Няма ли да бъде жалко, ако някой ви подхлъзне?

- Да не го коментираме повече това. Ако има нещо, то ще излезе веднага в медиите. Засега продължаваме да работим и да се готвим за мача с Динамо. Радвам  се, че съм създал добро впечатление в града и сред феновете на Литекс .

- Какво направихте с играчите, които са купонясвали  след загубата с Беларус в Минск?


- Да не се отклоняваме от темата за Динамо. Знам за какво ме питате. Бих се произнесъл , но националният отбор в момента е под друга юрисдикция . Това не е моя територия. Аз командвам в моята.

- Интересът към мача с Динамо е голям. Стадионът ще е пълен, сигурно разчитате на феновете?

- Винаги съм казвал, че публиката е играч №12. Тя трябва да бъде винаги в помощ на отбора. Каквото и да се случва, феновете трябва да помагат. Разчитаме на това.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
17.08.2011 15:17

Не очаквам Динамо да разкатае Литекс.. те да не са Манчестър Сити, хах. Бъдете поне малко оптимисти. Дори и да ги отстранят, няма да е позор, това е корав отбор, не е Търнава..

murfito1978
17.08.2011 10:54

Абе от Левски съм,но ми писна да чета коментари от рода на - "ще ви скъсат","ще паднете с 5:0".Абе обединете се малко бе пичове,това са български отбори все пак.Дразнете се,когато играят в БГ първенството един срещу друг.Стискам палци и на Литекс и на ЦСКА.Успех!

monte_carlo
16.08.2011 21:47

Че то това трябва не да рава Пенев,а да го тревожи,Шевенко не е оная голова машина като преди и го пускат в Динамо предимно заради името му,но има и много по-добри момчета от него,така че тва значи едно ще падате с повече след като Шева не играе *smile*

litex_forever
16.08.2011 20:05

Споко и вие ще падате яко! *joking* Така че нямате право да пишете, че ще ни отстранят след като и вас ще ви отстрани Стяуа!*lol*

FaNaTiKa
16.08.2011 17:50

да Плюс е .. моята прогноза за домакинството на Динамо в Киев беше 6-0, а домакиндството на Литекс 0-4 за Динамо, но сега са 5-0 и 0-3 *lol* ще ни изложат Много латексите *wink*

celtic
16.08.2011 16:53

За вас ще е плюс ако не ви вкарат 5 гола