"Пикадили" е шампион на Ариана Аматьорска Лига във Варна

19:24

"Пикадили" е шампион на Ариана Аматьорска Лига във Варна
Футболният отбор "Пикадили" обра наградите на Ариана Аматьорска Лига в морската столица, побеждавайки на финала "Ъндър да гън" с 2:1.

Играчи на шампиона взеха и две от трите индивидуалните награди – Станимир Христов за най-добър вратар и Цветомир Димитров за феърплей. Нападателят на вицешампионите "Ъндър дъ гън" Андрей Андреев заслужи приза за голмайстор. И двата отбора придобиха правото да се борят за голямата награда на Ариана Аматьорска Лига – мач срещу шампиона на България – отборът на Литекс. Големият финал ще се проведе във Варна между 2-4 септември с участието на 16 отбора финалисти от регионалните квалификации на Ариана.

На трето място се класира отборът на "Фантазьорите", който надделя над "Албион". През втория ден на надпреварата именно "Фантазьорите" отстраниха от финалите един от фаворитите на шампионата – отборът на ветераните от Варна "Ювентус (ЮВЕ)".

Футболната звезда на Варна Стефан Богомилов връчи медалите и наградите на класираните на първите три места отбори. Специалният приз за "Най-добра съдийска двойка" получи тандемът от А-група Ибрям Даил и Живко Димитров.

Турнирът Ариана Аматьорска Лига във Варна бе осмият от поредицата регионални срещи в рамките на непрофесионалното футболно първенство на Ариана. Общо 193 отбора с над 1900 играчи се състезаваха за купата в града.

Преди финалния мач за титлата, Ариана организира демонстративен шоу мач между представители на медиите от Варна. Разделени условно на "млади" и "стари", 12-те участника в мача доказаха, че възрастта няма значение и на терена най-важно е желанието за игра.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

svetlio_vn
15.08.2011 00:06

Аз гледах финалния мач,равностоен сблъсък,съдиите свириха напълно обективно,Пикадили с малко повече късмет успяха да се наложат с 2:1

XJlanetoo
14.08.2011 22:23

то с такава подкрепа от съдиите,другите просто нямаха никъв шанс