Ердоган обяви кандидатурата на Истанбул за Олимпиада 2020

16:33
Ердоган обяви кандидатурата на Истанбул за Олимпиада 2020
Турският премиер Реджеп Ердоган официално анонсира предложението на страната за домакинство на Летните олимпийски игри през 2020 г.

"Днес обявяваме на света нашата кандидатура за Олимпийските игри 2020, която считаме за изключително важна за държавата ни и хората", каза Ердоган по държавната телевизия.

"Ние подаваме кандидатура, тъй като считаме за извънредно важни ценностите на спортния дух и Олимпийските игри, които са допринесли много за установяването на мир по света", допълни Ердоган.

Той подчерта, че неговото правителство ще приеме специални закони, посветени на Олимпиадата, за да се ускорят инвестициите за всичко необходимо за подготовка за Игрите. "Можем да кажем, че инфраструктурата на Истанбул е готова и сме в състояние бързо и лесно да довършим всичко нужно", каза още Ердоган.

През 2002 г. бе завършен строежа на Олимпийския стадион "Ататюрк" в Истанбул, който е с капацитет 75 000 зрители. Съоръжението съответства на международните стандарти на МОК и на федерациите по футбол и лека атлетика. Турция досега претърпя провали в четирите си предишни предложения да посрещне Игри.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация