Ариана Аматьорска Лига протича с оспорвани мачове във Варна

12:36
Ариана Аматьорска Лига протича с оспорвани мачове във Варна
Вторият ден на плейофите в турнира Ариана Аматьорска Лига във Варна предлага интересни двубои за зрителите, изпълнили мобилния стадион "Ариана Арена" на пл. "Независимост".

24-те отбора, достигнали до групите в турнира, се впуснаха вчера в борбата за първото място, както и за уникалния шанс да се изправят срещу шампиона на България по футбол – Литекс. За първенец на Варна от миналата седмица се състезават общо 193 отбора.

Футболните легенди от Варна - голмайсторът на "Черно море" Стефан Богомилов и рекордьорът по брой участия за "моряците" Тодор Марев ще наблюдават финалния двубой и ще наградят победителите в турнира. Решителният мач за титлата започва в неделя в 16.40 часа. По време на награждаването ще бъдат връчени купа за победителя, медали за първите три призови места, както и редица индивидуални награди за "голмайстор на турнира", "най-добър вратар", "феърплей" и "най-добра съдийска двойка".

Условията за игра в центъра на Варна са отлични при много хубаво и приятно време. Организаторите от Ариана призовават всички фенове да посетят стадиона, да се насладят на ледено студената бира и уменията на състезателите. Турнирът продължава днес с интригуващи двубои. Миналогодишният шампион "Пикадили" е сигурен четвъртфиналист в Ариана Аматьорска Лига във Варна, след като се наложи първо над "Спиртист" с 1:0 в нервен и оспорван двубой, а в следващата си среща от група B "шампионите" надделяха с 2:0 над "ФК Скара бира". При другите по-интересни мачове от плейофната фаза във Варна "Албион" постигна втора победа в група D с 1:0 над "Фрапорт-Л.Варна", тимът на "Аякс" пък спечели срещу "Доброплодно" с класическото 3:0 и също с две победи си осигури място сред най-добрите 8 в турнира. В най-очаквания мач за деня отборът на ветераните от Варна Вальо Станчев, Пламен Тимнев, Веселин Бранимиров и Радостин Станев "Ювентус (Юве)" загуби с 3:4 от "ФК Варна-Йосифов". Въпреки зрелищния и красив футбол, който показа отборът на варненските легенди, тимът изгуби шансове да се класира за директните елиминации на Ариана Аматьорска Лига във Варна.

Преди финалните мачове утре, в 15.20 часа ще се проведе демонстративен шоу-мач между медиите от Варна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация