Благо с гол и пас при тежка загуба на Терек

11:02
Благо с гол и пас при тежка загуба на Терек
Благой Георгиев вкара красив гол и подаде за другия на Терек Грозни, но едва ли се е зарадвал много, тъй като неговият отбор бе разгромен с 2:6 при гостуването си на Динамо Москва в среща от 20-ия кръг на руското първенство.

Извелият България с капитанската лента срещу Беларус халф напредна по дясното крило в 7-а минута и центрира към далечната греда. Вратарят на домакините Шунин излезе неориентирано, топката го прехвърли и бразилецът Евертон се разписа още в дебютния си мач за тима от чеченската република.

До почивката обаче домакините вкараха три гола чрез Андрей Воронин, Кевин Курани и Игор Семшов. Малко преди нея Благо получи жълт картон след поредна разправия с главния съдия Александър Егоров.

През втората част Артур Юсупов и отново Семшов доведоха резултата до потискащото 5:1. В 87-а минута Георгиев малко поомекоти нещата с красив гол. Българинът стреля много точно от 17 метра в долния ъгъл на вратата и Шунин нямаше никакъв шанс да спаси. В даденото от рефера продължение обаче Сапета възстанови разликата от 4 гола.

Така Динамо се приближи на точка от втория в класирането Зенит. Шампионите от Санкт Петербург обаче имат мач по-малко. Терек пък намали шансовете си да завърши в първата осмица след изиграването на 30 мача. Отборите от нея ще определят шампиона и участниците в европейските турнири след нова партида мачове помежду си. Те ще започнат в края на тази година и ще продължат до следващото лято. Така руското първенство от следващата година ще премине на цикъл есен-пролет.

Терек по-вероятно ще играе във втората осмица. В момента тимът на Благо е на 10-о място, като от осмото го делят 6 точки.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация