Кметът на Варна откри решителната фаза на Ариана Аматьорска Лига

18:21
Кметът на Варна откри решителната фаза на Ариана Аматьорска Лига
Днес във Варна започна решителната плейоф фаза в турнира Ариана Аматьорска Лига.

Новият областен шампион на Ариана по футбол ще бъде определен тази неделя измежду 24-те отбора участници във втория етап на надпреварата край морето. В началото на септември отборът победител от Варна ще спори с останалите осем областни финалисти за голямата награда на турнира – мач срещу шампиона на България – Литекс. Мачовете в морската столица се играят на мобилния футболен стадион "Ариана Арена", издигнат на пл. "Независимост". Началото на спортното предизвикателство бе дадено днес от кмета на община Варна г-н Кирил Йорданов. Той изпълни първия удар в мача между отборите на "Куките" и "Абсолют", завършил при резултат 4:0 за "Куките".

"Пробивът вече е направен - от днес на площад "Независимост" освен културни и политически събития, ще се случват и спортни мероприятия" - каза при откриването на плейоф фазата на Ариана Аматьорска лига във Варна г-н Кирил Йорданов. Той пожела на отборите в турнира да покажат професионално ниво, каквото демонстрираха отборите на Германия и Бразилия при скорошния си мач.

От петък до неделя всеки следобед любителите на футбола и гостите на Варна могат да гледат мачовете на "Ариана Арена" на пл. "Независимост". В неделя от 11,20 ч. са четвъртфиналите, а големият финал, на който ще се определи шампионът за Варна започва в 16.40 часа.

193 отбора с над 1 900 непрофесионални футболисти участваха в надпреварата за първенец на Варна миналата седмица. След изиграването на квалификациите, в плейоф фазата на турнира участват 24-те най-добри състава. Сред тях са миналогодишният шампион "Пикадили", отборът на Вальо Станчев и Пламен Тимнев – "Ювентус (Юве)", "Фантазьори", "Пумите" и др. Програмата предвижда в днешния и утрешния ден мачове по групи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Borkos
12.08.2011 18:39

да вземе да оправи дупките тоя кавал нещастен,малоумника освен с такива глупости да се занимава,нищо друго не прави.А да забравих имаме си палми през лятото,браво кириле тъпан заспал