Хубчев: Ботев ще е домакин в почти всички мачове от този сезон

16:34
Хубчев: Ботев ще е домакин в почти всички мачове от този сезон
Старши треньорът на Ботев Пловдив Петър Хубчев даде пресконференция два дни преди началото на първенството в „Б” група. На нея той даде оценка на състоянието, в което отборът влиза в първенството. Ето какво каза Хубчев пред медиите:

„За условията, които предлага България направихме добра подготовка. От представата, която имам за нивото на Източната „Б” група мога да гарантирам, че Ботев е добре подготвен физически. В игрово отношение има още какво да се желае. Правим абсолютно нов отбор и ще ни трябва известно време, за да изградим стила, който искаме. Вече улавям пулса в нашия отбор и усещам напрежение сред футболистите, което е породено от очакването за първия официален мач след дългата подготовка.”

„За съжаление имаме контузени играчи и то не малко. Знаете, че няма да можем да разчитаме на Мартин Димов дълго време. Срещу Добруджа със сигурност няма да играят още Николай Домакинов, Николай Манчев и Мартин Стефанов. Травмите са част от футбола и го съпътстват постоянно. Надяваме се поне да пристигне жълтата карта на Даниел Божков, за да може да разчитаме на него в събота.”

„Прогнозите сочат, че ще има няколко силни състава в групата, но всяка година има по един-два отбора, които изненадват с доброто си представяне. Личното ми мнение е, че има шест-седем отбора с изравнени възможности. Ние обаче не трябва да гледаме толкова противниците, колкото нас самите. Трябва да уважаваме съперниците, но също така всеки мач ще преследваме победата. Всеки знае с каква публика разполагаме. Предполагам нашите фенове ще направят, така че да се чувстваме домакини в почти всеки мач. Това е още една предпоставка да даваме максимума от себе си и да гоним победата, където и да играем.”

„Едва ли ще намерите треньор, който да ви каже, че е напълно доволен от селекцията. За мен по-важното е, че футболистите, които са в Ботев се влагаха и показаха отговорност към тренировките. Винаги може да се иска повече, но към този момент съм доволен от отношението им към футбола и искам така да продължават. Виждам в отбора футболисти, които могат да бъдат лидери. Във всеки колективен спорт е добре да има лидери. Моите разбирания обаче са, че е най-важно да има добър колектив и именно това искам да видя в Ботев.”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация