Матеус: Не исках да уморявам Стилиян и Мартин преди старта на Висшата лига

10:45
Матеус: Не исках да уморявам Стилиян и Мартин преди старта на Висшата лига
"Обясних на Стилиян и Мартин, че е по-добре за тях да не си идват за мача с Беларус, тъй като Висшата лига на Англия започва следващата седмица. Освен това, искам да изпробвам някои нови играчи", сподели националният селекционер на България Лотар Матеус.

Българският тим замина днес за Беларус, където в сряда ще изиграе контролна среща с домакините.

Германският наставник на "трикольорите" сподели още: "Пътуването до Минск е дълго, Стилиян и Мартин щяха да се приберат в четвъртък и след това трябваше веднага да заминат за Англия. Това си е сериозен стрес. Другата причина, че не ги повиках е, че искам да видя някои други играчи на позициите, на които играят Мартин и Стилиян. Защото никой не знае какво може да им се случи с тях в следващите три седмици до мача с Англия. Спас Делев ще има добър шанс да ми покаже какво може, започвайки в стартовите 11. Мартин и Стилиян разбират моите идеи, имахме отворен разговор с тях". Матеус каза и какво очаква от мача в Минск: "Искам да видя хубави неща от момчетата в първия ни мач след лятната пауза. Надявам се покажем играта от второто полувреме на мача с Черна Гора. На нас ни липсват някои важни играчи, но сега ще имаме шанс да видим в игра някои по-млади състезатели, които да покажат, че може да се разчита на тях. Благой Георгиев ще дойде днес в Минск, така че трябва да решим с каква халфова линия да излезем утре. Имам доста варианти, Стоянов пък ще започне на вратата. Нямахме много време да тренираме заедно, вчера бе само загряващо занимание. Надяваме се утре да вземем важен резултат, преди мачовете с Англия и Швейцария. Освен това, трябва да натрупаме самочувствие за следващите два мача". Запитан дали националите са показали добри неща на старта на новия сезон в Европа и "А" група, германецът отговори: "няма как да се видят толкова много неща след един кръг. Българските тимове играха с полски и словашки отбори в Европа, Генков игра за Висла. Казах на няколко пъти, че нашите играчи имат нужда от време, за да влязат в ритъм. Нека футболистите да се представят добре за националния отбор и да оставят добри впечатления в местното първенство".

Той добави: "Мотивацията във всеки играч трябва да е на високо ниво. Футболистите трябва да се представят добре в контролата с Беларус, за да играят след това в мача с Англия. Ако играчите нямат мотивация, няма как да им помогнеш". Наставникът на българския тим бе попитан и какво мисли за групата на България за класиране на Мондиал 2014.

"Във футбола всичко е възможно. Да, имаше и по-лесни групи в световните квалификации, но това е една лотария. Сигурен съм, че ще направим добри резултати. Италия е фаворит в групата, това е сигурно. Тежка ни е групата, но не се страхувам от другите отбори".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Omen
09.08.2011 16:47

Лотар вярвам в теб за квалиф. за Мондиал 14.в минлите 3-4 г не е имало трениор които да работи толова много и да пробва разли4ни футболисти и да дава шанс и на малдежите.