Втора победа за Балъков в първенството на Хърватска (видео)

10:38
Втора победа за Балъков в първенството на Хърватска (видео)
Пред 7 хиляди зрители на стадион "Полюд" Хайдук (Сплит) постигна втора победа в хърватското първенство, като сега се справи с 2:1 с Риека в далматинското дерби. Така отборът, воден от българския треньорски екип начело с Красимир Балъков и асистентите му Илия Груев и Йончо Арсов, събра 6 точки и се изкачи на 5-о място. Лидерът Динамо (Загреб) надви Славен Белупо и води с 9. С по 7 следват Осиек, Локомотива (Загреб) и Задар.

Головете за белите от Сплит вкараха Анте Вукушич и Сърджан Андрич, а десет минути преди края на мача за гостите се разписа Андро Швърлюга.

След четири мача без победа и без отбелязан гол най-после футболистите на Хайдук успяха да изпратят серията в историята, като изненадата на Балъков в стартовия състав е поставянето на японеца Иноха като централен защитник.

Домакините опитаха да владеят повече инициативата, но играта не беше на кой знае какво ниво. До 70-ата минута, когато Андрич успокои феновете, сплитчани имаха в актива си освен първия гол и една греда.

"Най-важното е, че спечелихме трите точки. Знаехме, че ще бъде тежък двубой като имаме предвид, че това е шести мач за нас в съвсем кратък период. Има още доста неща, над които искам да поработим, а сега имаме достатъчно време да възстановя момчетата и обстойно да анализирам какво се случи до тук с Хайдук", каза след срещата Красимир Балъков, цитиран от БТА.

Досега просто нямах време да направя някои промени, които са необходими. Истина е, че всеки друг резултат освен победа днес срещу Риека, щеше да бъде катастрофален. Няма място за страх във футбола, това съм го разбрал отдавна", добави българският специалист.





Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари