Чавдар Янков взима капитанската лента на България

09:20
Чавдар Янков взима капитанската лента на България
Чавдар Янков е фаворит да изведе с капитанската лента националния отбор при гостуването в сряда на Беларус в приятелски мач. Полузащитникът на “Ростов” остана най-опитният играч в тима и в Минск ще облече за юбилеен 50-и път екипа на България.

Отпадането на контузения Николай Михайлов (“Твенте”) от състава на националния повдигна въпроса за лентата, тъй като селекционерът Лотар Матеус не повика за контролата с Беларус първия капитан Стилиян Петров (“Астън Вила”) и неговия заместник Мартин Петров (“Болтън”). Очакваше се при тяхното отсъствие вратарят Михайлов да изведе отбора срещу Беларус. Намиращият се в силна форма страж обаче получи травма, която го извади от групата на “Твенте” за мача с НАК във втория кръг на холандското първенство. 23-годишният вратар ще се прибере в София за медицински изследвания, но няма да пътува с националите за Беларус.

Селекционерът Матеус трябва да реши на кого да даде ръкавиците в Минск. Резерва на Михайлов в националния е Владислав Стоянов от молдовския “Шериф”. Като трети вратар в разширения състав е посочен Пламен Илиев (“Левски”). Той обаче ще пази в понеделник в дербито със “Славия” от първия пролетен кръг на “А” група, само две денонощия преди контролата с Беларус. Предстои да се реши в разговори с ръководството на “Левски” дали той ще пътува за Минск. Ако Илиев не се качи на самолета, Матеус ще повика Иван Караджов (ЦСКА). Другите двама поканени левскари отпаднаха заради контузии - Йордан Милиев и Владимир Гаджев. Друг повикан, който няма да замине за Беларус, е Румен Трифонов (ЦСКА).

Единствено Благой Георгиев (“Терек”) ще пътува сам и директно за Минск.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MarsVolta
08.08.2011 09:48

И това доживехме да видиме! Потресаващо, хахаха! Той Чък изобщо не требва да бъде викан в национала, оня капитан го направи. Пародия на комедия.