ПСВ загуби от АЗ, Манолев играе цял мач

16:02
ПСВ загуби от АЗ, Манолев играе цял мач
Българинът Станислав Манолев изигра цял мач за своя ПСВ Айндховен при загубата на тима с 1:3 от АЗ Алкмаар в среща от първия кръг на Ередивизи.

Двубоят започна много добре за домакините от Алкмаар, които поведоха в резултата още в 26-ата минута, когато белгийският халф Маартен Мартенс се разписа след асистенция на Дирк Марселис – 1:0. В 40-ата минута Ник Виргевер увеличи преднината на АЗ Алкмаар на 2:0. Гостите от Айндховен обаче не преклониха глави и в добавеното време на първата част успяха да върнат един гол.

Белгийският нападател Дрийс Мертенс получи чудесен пас от сънародника си Фунсо Ожо и не остави никакви шансове на костариканският страж на домакините Естебан Алварадо.

След почивката Станислав Манолев и компания опитаха всичко по силите си да стигнат до изравнително попадение, но така и не успяха да поразят за втори път вратата на Алварадо.

Вместо това новото американско попълнение на АЗ Алкмааер Жози Алтидор се разписа за 3:1 в 80-ата минута след асистенция на халфа Адам Махер.

Две минути по-късно пък домакините останаха с човек по-малко на терена, след като финландският бранител Николас Мойсандер получи втори жълт и съответно червен картон. Числено намаленият състав обаче не попречи на АЗ Алкмаар да се поздрави с трите точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация