Хицфелд: Този Байерн може да триумфира в Европа

15:36
Хицфелд: Този Байерн може да триумфира в Европа
Отмар Хитцфелд, който в близкото минало всички възможни трофеи начело на Байерн Мюнхен, заяви, че баварците ще са много по-силни през този сезон и са основният фаворит в Германия, а в Шампионската лига могат да се преборят дори с Барселона.

"Хубаво е, че Байерн започва Бундеслигата с мач срещу Борусия (Мьонхенгладбах). С три точки на старта всичко изглежда по-добре. Байерн трябва да покаже от самото начало на конкурентите си, че отново са в играта. Един добър старт е малка гаранция за бъдеща титла. Напрежението в Байерн винаги е много голямо. Това е и важно, за да се играе на най-високо ниво. Мисля, че за този сезон Юп Хайнкес е намерил правилния баланс между защита и атака. През миналия сезон това не се получаваше, отборът получи твърде много голове. Сега няма да има тотална атака, това няма как да се получи", коментира Хайнкес.

"Според мен Байерн направи много разумни трансфери. В лицето на Мануел Нойер привлякоха един от най-добрите вратари в света. Жером Боатенг е страхотен талант, от който се очаква постоянна и стабилна игра. Рафиня също е много добър трансфер. Но стабилизирането на защитата ще отнеме още някакво време. Аз съм убеден в доброто представяне на отбора. В Европа Барселона продължава да е над всички. Но Байерн може да ги победи в един финал", убеден е специалистът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация