Очаква ни труден мач, излизаме за победа!

18:04
Очаква ни труден мач, излизаме за победа!
От 21:30 часа българско време националният отбор на България гостува на Швейцария в последна контролна среща преди възобновяването на квалификациите за световното първенство по футбол в Южна Африка през 2010 година.

"Това е последният шанс на футболистите да се докажат. Това е и първата контрола на доказалия се тандем Стоилов – Сираков. За мен най-добрият специалист в България е именно Станимир Стоилов. Дано да има късмет, както той - така и момчетата в отбора", заяви преди мача президентът на БФС Борислав Михайлов.

Селекционерът на България вече обяви стартовия състав за контролната среща, като единствено въпросителни предизвиква защитната формация на тима. Стоилов ще разчита на Елин Топузаков, Илиян Стоянов, Живко Миланов и Станислав Манолев - защита, която ще играе за първи път заедно. Дано момчетата се сработят добре и да не позволят на швейцарците да направят това, което направиха сърбите в Белград през ноември миналата година. На вратата ще бъде стражът на Левски Георги Петков.

В центъра на терена ще си партнират Стилиян Петров, Станислав Ангелов, Димитър Телкийски и Благой Георгиев, а нападението ще бъде представено от Ивелин Попов и Димитър Бербатов.

С оглед на стартовия състав и цялата група от футболисти в Женева, може да се каже, че Станимир Стоилов има равностоен заместник на всеки пост сред резервите си и вероятно ще предприеме повече от стандартните три смени, за да може по-добре да определи, кои да бъдат титулярите във важните за нашия тим квалификационни срещи.

"Най-вероятно ще играем 4-4-2 или 4-3-3. Бербатов се справя добре и като втори нападател. Нямам нито една въпросителна. Съставът ми е ясен. Швейцария притежава доста сериозен отбор, който има голямо присъствие в европейския футбол. Надявам се, да се получи добър мач. Най-важното за мен е България да играе като колектив и като отбор", каза Станимир Стоилов преди мача.

"Има лоши резултати и лоши моменти във всеки отбор, но затова падаме, за да се научим отново да станем. Надявам се, че сме си взели поука от последната загуба и играта ни ще бъде съвсем нова", заяви на свой ред капитанът на България Димитър Бербатов

Групата на България:
Вратари:
Георги Петков (Левски), Димитър Иванков (Бурсаспор)

Защитници:
Живко Миланов (Левски), Кирил Котев (ЦСКА), Станислав Манолев (Литекс), Ивайло Петков (Литекс), Елин Топузаков (Апоел, Тел Авив), Илиян Стоянов (Санфрече, Хирошима)
Полузащитници:
Йордан Тодоров (ЦСКА), Ивелин Попов (Литекс), Стилиян Петров (Астън Вила), Станислав Ангелов (Енерги Котбус), Велизар Димитров (Металург Донецк), Благой Георгиев (Терек Грозни), Димитър Телкийски (Апоел Тел Авив)
Нападатели:
Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед), Димитър Рангелов (Енерги Котбус), Валери Домовчийски (Херта Берлин).

Групата на Швейцария:

Вратари:
Диего Беналио (Волфсбург, Германия), Марко Вьолфли (Йънг Бойс)
Защитници:
Стефан Грихтинг (Оксер, Франция), Йоан Джуру (Арсенал, Англия), Людовик Маня (Щутгарт, Германия), Щефан Лихщайнер (Лацио, Италия), Филип Сендерос (Милан, Италия), Рето Циглер (Сампдория, Италия)
Полузащитници и нападатели:
Алмен Абди (ФК Цюрих), Транкило Барнета (Байер Леверкузен, Германия), Валон Бехрами (Уест Хем, Англия), Ерен Дердийок (Базел), Блерим Джемали (Торино, Италия), Желсон Фернандеш (Манчестър Сити, Англия), Александер Фрай (Борусия Дортмунд, Германия), Бенямин Хугел (Базел), Гьокхан Инлер (Удинезе, Италия), Блейс Нкуфо (Твенте, Холандия), Марко Падалино (Сампдория, Италия), Хакан Якин (Ал Гарафа, Катар).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MB_KrisS
11.02.2009 22:33

Ей DKS такива пумяри като теб не мога да ги трая. Сложил червените очила и нищо не вижда. Такива като теб са срам за България. Отивате на мач на националния с червените шалчета и знамена и плюете против бившите и настоящи играчи на Левски. Същото важи и за другия лагер. Един такъв като теб ми наду главата на мача с Италия. Като не можете да понасяте други играчи освен тези на вашия клуб, ми ходете си само на техни мачове и давайте коментари само за вашия отбор. Гади ми се от комплексарчета като вас, дето се мислят за футболни спецове и плюят против всеки още преди да са го видяли в действие. *angry*

inspo
11.02.2009 21:19

WINNER_BG ,те нашите досега много ясно показаха какво могат ,сега остава да видим дали могат нещо повече ! Но като им гледам състава на съперниците ,пък да не говорим и кой им е тренера - май ще трябва нашите льохмани доста да се поизпотят ! Едно е ясно нашите ще бият ,само не знам какво ,дали в мача или повече начални от центъра *joking*

mario1914
11.02.2009 20:26

Някои наистина нямат "connection" с главния мозък.

No_ConnectioN
11.02.2009 19:56

ае тва нали бе6е нац отбор това говедо маи мисли 4е е националния обор *sad* с тез говеда дето ги е докарал от китай и разнои страни дет футбола се играе колкото да не е без него

bla6ko
11.02.2009 19:50

4аст от хората пишещи коментари са песимисти други са оптимисти а пак аз си мисля 4е националите ако направят 2ва или 3и добри ма4а вси4ки ще станат оптимисти.Успех на вси4ки *thumb_up*

KILLna7
11.02.2009 19:42

Някой със сигурност ще съжаляват за коментарите ,не е ясно кой ще са.Но времето ще покаже.Надявам се България да победи....

WINNER_BG
11.02.2009 19:39

много се надявам да направим хубав и стойностен мач!!!
просто е крайно време да покажем какво можем !
като единици сме много добри ама 1 човек не може да спечели мача (е може ама ние нямаме чак такива играчи)!!
пък и Стойлов според мен е много добър треньор с предпочитания към атакуващ футбол и според мен ако се получи не само ще отвеем тия "кравари" ами и шансовете да излезем от групата се увеличават!
но само времето ще покаже.
И нали знаете "Господ е Българин" !!!!
*wink*

deko1991
11.02.2009 19:20

ного ме дразнят такива улигофрени които без да са видяли един мач почват изказвания ,,този вън " трябва да се даде време на един тренъор да сработи футболистите, да наложи тактика и други а тука първия мач и айде махайте го

angel_hi
11.02.2009 19:14

Стоилов не ни е виновен.Трябва да докажем на всички ,че можем да бъдем отбор,който да се стреми към добра игра и респективно да побеждава.Трябва да върнем вярата си към националите.Надявам се да играем добре и да спечелим мачът.Мотивация и желание за победа трябва.
Успех момчета.

DKS
11.02.2009 19:06

аз мисля, че на нас ни отива тая с-ма 4-4-3..Може да ни дадът и 5 гола преднина паък тогава вече може да говорим за евентуална победа на наще...СТАНИМИР СТОЙЛОВ ВЪН ! ! !

Don_Gonzo
11.02.2009 19:03

България ще вземе мача с 4:1. Предвиждам два гола на Илиян Стоянов, един на Топузаков и един на Благо Георгиев!!

sasho_kg
11.02.2009 18:57

Не виждам как мой да са играй 4-4-3 ама знам ли *lol**lol**lol*
аз лично мисля че на6ите тоз път ще направят каквото трябва (дано)

Ivaili4enko
11.02.2009 18:53

И с двама да сме повече,пак сме си гола-вода *lol*

Nikkolayy
11.02.2009 18:52

MB_KrisS , 4-4-3 значи *thinking* то всеки я предпочита тази май, ама е малко сложна *lol*

MB_KrisS
11.02.2009 18:09

"Най-вероятно ще играем 4-4-2 или 4-4-3."
Ми аз лично предпочитам 4-4-3. Все пак друго си е да си с човек повече *joking*