Матеус отказа "Денят на легендите" заради България

09:02
Матеус отказа "Денят на легендите" заради България
Тази година Лотар Матеус няма да вземе участие в популярната благотворителна инициатива "Денят на легендите". Причината са европейските квалификации на българския национален отбор през септември. На 2-и приемаме Англия, а 4 дни по-късно гостуваме в Швейцария.

Двубоят под наслов "Денят на легендите" е точно по средата между двете срещи на държавния тим. На 4 септември в Хамбург ще се събере плеяда бивши звезди на Бундеслигата. На стадиона на Санкт Паули "Милернтор" те ще играят благотворитело. Приходите отиват за фондацията на популярния телевизионен водещ Райнхолд Бекман.

Тя се грижи за деца в неравностойно положение от предградията на Хамбург. За тях се осигуряват възможности за спортуване и културни програми.

Инициативата е от 1999 година. В последните издания на "Денят на легендите" освен Матеус, редовно участва и Красимир Балъков. Бившият ас на Щутгарт, който заедно с Джоване Елбер и Фреди Бобич оформяше легендарното магическо трио на "швабите", е поканен и тази година.

Балъков е треньор на хърватския Хайдук. За разлика от Матеус, той вероятно ще се появи на стадион "Милернтор" на 4 септември. Тогава в първенствата има пауза и Краси ще може да остави за ден грижите за отбора на помощника си Йончо Арсов.

Другият му асистент Илия Груев ще бъде ангажиран с националния на България. По съвместителство юношата на Левски е в щаба и на Матеус.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Victuron
03.08.2011 09:35

*навсякъде .. е аре на мен ми е простено *joking* на вас не *beer*

Victuron
03.08.2011 09:31

Хах по заглавието си личи че автора ползва българска фонетична кирилизация понеже "д" и "ц" са в непосредствена близост *lol* бтв Уинър .. стегнете се.. пълно е с правописни грешки на всякаде. Посещаемостта на сайта не е никак малка..

morophreme
03.08.2011 09:18

''Денят на легенците'' - това какво трябва да значи?