Христо Бонев предрече България да се бори с Армения за предпоследното място в групата си

12:10
Христо Бонев предрече България да се бори с Армения за предпоследното място в групата си
Почетният президент на Локомотив Пловдив Христо Бонев говори за началото на сезона, както и за жребия на националите за квалификациите за Мондиал 2014.

- Г-н Бонев, готов ли е Локомотив за старта на А група?


- С всеки изминал ден отборът става все по-обигран и по-готов. Не смятам обаче, че още за първия мач срещу Лудогорец ще сме в стопроцентова готовност, тъй като имаме много нови футболисти. Чака ни тежък двубой. Надявам се да започнем с победа.

- Ще се справи ли Драган Канатларовски с голямата отговорност да класира Локомотив Пловдив за Лига Европа?


- Мисля, че той вече е избистрил състава и е наясно с тактиката. Приятно съм изненадан от него и изключително доволен, че един силен специалист като него, който не съм познавал при предишното му пребиваване в клуба, ще работи пак в Локомотив. Сега всички правим каквото можем, за да му помогнем да успее.

- Как оценявате работата му до момента?

- Справя се. Това, че е водил два пъти националния отбор на Македония, не е случайно и говори за неговите качества. Мисля, че и нашият собственик прави всичко възможно да улесни работата на треньора, като не жали финансови средства за нови попълнения. Целта пред нас е да се представим по-добре от миналата година. Тоест да не сме с равни точки с отборите, които сега играят в Европа, а да сме пред тях. Нашата основна цел е да сме на места, които биха ни гарантирали участие в евротурнирите. Независимо дали Лига Европа или Шампионската лига.

- Какво е мнението ви за селекцията?

- Трябва да благодарим на нашия президент за нея. Тя пак е много силна, но за повече трябва да питате треньора. Аз съм доволен. Целта на Коко Динев и на ръководството е на всеки пост да има по двама равностойни футболисти. Важно е да има конкуренция и по-добрите да играят. Незаменими няма.

- Като бивш национален селекционер какъв е коментарът ви за жребия за световните квалификации?

- Мисля, че много трудно бихме се класирали, имайки предвид всичко това, което се случва в българския футбол. Не се вижда лъч в тунела, който да ни направи оптимисти. Всеки нормален човек, който знае ситуацията в българския футбол, би имал същото мнение като мен.

- Какво е мнението ви за съперниците в групата ?


- Мисля, че ние ще се борим с Армения за предпоследното място. Трябва да сме реалисти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

demondjs
02.08.2011 12:43

Бонев я се скрий ле миндил тая година Матеус ще класира България на СП 2014

Fabregas_boy
02.08.2011 12:14

Тоя защо не си пие хапчетата.Че сме зле-зле сме,ама най-вероятно ще се борим с Чехия за 3-ото място.