Матеус: В Италия мислят Стилиян и Мартин за братя

08:15
Матеус: В Италия мислят Стилиян и Мартин за братя
"Предимството ни е, че познаваме противниците си, а ние за тях сме енигма. Разбрах го от разговорите си тук в Рио след жребия, защото ме разпитваха доста за отбора, но знаят само за Бербатов и двамата Петрови. Италианците дори мислят Стилиян и Мартин за братя, което много ме развесели", анализира жребия за световното първенство националният селекционер Лотар Матеус.

"Няма спор, че попаднахме в един от трудните потоци. Италия е безспорният фаворит, проблемът е, че от втора и трета урна съперниците ни са сред водещите и с най-висок коефициент. Не че коефициентът е най-важното, не той играе на терена, но аз познавам доста добре националните отбори на Дания и Чехия. Техните играчи в по-голямата си част се състезават в силните европейски шампионати, а имат много млади таланти, които ще са в разцвета на силите си точно за световните квалификации. Веднага се сещам за Ериксен от Аякс, но в датския тим има още Бендтнер и Кяер. Чехите имат Росицки и Козак от Лацио, но младежките им национални формации вървят по възходяща линия. Италианците са в един преходен период под ръководството на Чезаре Прандели, но той е на път да приключи и отборът вече има изграден стил. Агресивен и атакуващ, не много по класическата италианска рецепта, каквато я знаем през годините. Така че ни предстоят интересни мачове, а нашето предимство е, че нямаме какво да губим, а освен това познаваме добре съперниците", допълни той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kokicat
02.08.2011 11:36

Италия въобще не се интересуват, защото знаят, че ще се класират без проблем и проучват тези от световното(финалите)!*erm*


02.08.2011 19:26

не бъди толкова сигурен *wink*

kolio_vg
02.08.2011 09:43

Ако играт сърцато нашите,не ги виждам Дания и чехия