Ники Михайлов: Знам, че ще отида в по-голям клуб

17:50
Ники Михайлов: Знам, че ще отида в по-голям клуб
Българският вратар Николай Михайлов грабна за втори път Суперкупата на Холандия, която носи името на легендата Йохан Кройф. Снощи Ники изигра отличен мач за победата на Твенте с 2:1 над Аякс, като приносът му за успеха бе повече от сериозен. "Гонг" потърси стража след поредното му отличие в Холандия, а Ники бе любезен да коментира случилото се.

"Добре се чувствам, стана добър мач преди началото на сезона. Атмосферата на „Амстердам Арена” беше невероятна, радвам се, че в някаква степен си върнахме за изгубената титла в последния кръг. Разбира се, доколкото е възможно, защото този мач никога няма да го забравя. Не оползотворихме усилията, които вложихме през целия сезон. Не сме достигнали оптимална форма и играхме прилично. Аякс според мен игра по-силно, те имаха повече положения, но ние спечелихме купата", бяха първите думи на Михайлов в интервю за "Гонг" след втората поредна Суперкупа на Холандия, която печели с Твенте.

"Всички са доволни от мен, но най-важното е, че феновете са ми дали много висока оценка. По телевизията, която дава мачовете в Холандия също са се изказали добре за мен. Най-важното е, че новият треньор е доволен. Поговорихме след мача две-три минути, доволен е. Все пак е нов треньор, а всеки наставник си има своите изисквания. Доволен е, а аз помогнах на отбора, все пак това ми е работата", продължи младият вратар, който е твърд титуляр при "червените кончета".

"Дойдох в Твенте преди четири години и клубът с всяка година се представя все по-добре. Привличат се млади футболисти, които знаят, че това е трамплин за тях. Бюджетът е добър, а доста от играчите ни са национали в своите държави. Политиката на клуба е в правилната посока", допълни Михайлов.

Вратарят коментира и дали е възможно да стори трансфер до края на прозореца. "Винаги съм казвал, че всичко е възможно до края прозореца. Аз подписах нов договор и е радостно, че това ми бе предложено две години преди изтичането на този контракт. Щастлив и доволен съм, а получих и по-добри лични условия. За мен е важно да играя, а в Твенте пазя редовно. Сега събирам опит, но знам, че един ден ще направя и тази крачка, ще отида в по-голям отбор", отсече вратарят на Твенте и България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Governor
31.07.2011 19:25

Успех, Ники! Прославяй България и всички ще те обичат! *thumb_up*