Борисов: Наистина имахме нужда от подобно съоръжение

19:03
Борисов: Наистина имахме нужда от подобно съоръжение
"Подобни съоръжения ще направят България друга държава", сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на официалното откриване на новата многофункционална спортна зала "Арена Армеец" София.

"Сега, не трябва да спираме инфраструктурните проекти. Ще изтърпим, но след това ще имаме магистралите "Тракия", "Струма", София пък ще има най-красивото метро в Европа. Подобни съоръжения ще направят България друга държава. Благодаря на всички – архитекти, строители, инженери, кметове, а и момчетата от националния да направят добро сефте днес. Нека да строим една, две години, нека това да остане след мен".
Премиерът добави: "Поздрав за президента на Сърбия Борис Тадич, жалко, че той не е тук, но събитията в Косово не му дадоха възможност да дойде. Благодаря на Симо Варчев и на варненци, които в тези години направиха така, че ние да имаме прилична зала".

Борисов каза още, преди да пререже лентата, с която бе открита официално залата: "Малко тъжно ми беше като идвах насам. Помните, когато слагах капсулата в основите, много хора говориха как не трябва да строим. Не може през 2011 година да трябва да убеждаваме някои хора, че наистина имаме нужда от такова съоръжение. Добре, че не се отказахме, нямаше да я има тази зала".

Капитанът на националния ни тим по волейбол Владимир Николов пък връчи на премиера екип на "лъвовете" с номер 13. Владо заяви: "Благодаря, че позволихте това да се случи. Имаме подарък за вас, фланелка на националния тим с любимия ви номер 13. Обявявам ви за почетен капитан на националния тим. Благодаря ви и за двата милиона лева, които ни отпуснахте за олимпийска подготовка".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация