Нова среща за ТВ правата утре

18:32

Нова среща за ТВ правата утре
БФС и клубовете от "А" група ще се срещнат за пореден път утре, за да обсъдят проблема с ТВ правата и евентуалния нов договор за тях, разкри босът на футболната централа Борислав Михайлов.

Михайлов разкри, че е получил писмо за споразумение от досегашния правоносител bTV, който отказа да плати на клубовете доста голяма сума по договора заради различни нарушения. Точно решаването на този проблем ще се обсъжда на утрешната среща. Друг акцент ще бъдат предложенията на други телевизии за излъчването на новия сезон, като самият Михайлов разкри, че има вариант няколко канала да предават мачовете от "А" група.

"Този, който вземе лиценза после може да продава на други телевизии. Има интерес към Б група, той е от кабелна телевизия. Който вземе лиценза, държи правата и за Б групите и може да използва този интерес, за да се облекчи финансово", сподели той.

Двубоят за Суперкупата на България между ЦСКА и Литекс няма да бъде предаван по bTV, като самият Михайлов изрази надежда да се договори с друг канал за излъчването на срещата. По-рано днес премиерът Бойко Борисов призна, че е дал 1,8 млн. лева на БНТ за излъчването на първенството.

"Щом премиерът е дал пари на БНТ, значи първенството ще се предава по телевизията", сподели по въпроса шефът на БФС.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари