Етър надви Тунджа с голове на Станкев, Джайеоба и Генчев

13:31
Етър надви Тунджа с голове на Станкев, Джайеоба и Генчев
Етър Велико Търново победи с 3:2 намиращия се на подготовка в Трявна състав на Тунджа Ямбол 1915.

В играта на "виолетовите" имаше настроение и в първите две части (мачът се игра в три части по 30 минути), определено превъзхождаха противника и показаха добри неща. Още в 6-та минута дебютиращият за Етър Мартин Станкев вкара и първия си гол с виолетовия екип – той напредня отдясно и с диагонален удар прати топката в обратния ъгъл за 1:0. За втори път в контролите Джайеоба изненада всички, като вкара красив гол с летящ плонж. Това стана в 28-та минута след прецизен пас на Велислав Илиев – 2:0.

През втората част започнаха ред смени, за да бъдат пробвани всички налични играчи. В 33-та минута след грешка в центъра последва бърза контраатака, завършена от Георги Гончев за 2:1. След хубаво центриране на Ивайло Димитров Антоний Балъков стреля във вратаря. Влизането на Русев, Лапантов, Камил и Фидел оживи още играта и в 50-та минута падна третият гол. Джихат Кямил центрира отляво и Явор Генчев отклони топката в горния десен ъгъл на вратаря – 3:1. В самия край на втората част след центриране отдясно, Камил с глава можеше да се разпише, но би над гредата.

В третата третина на вратата застана Венци Димитров, а в игра влязоха куп нови играчи, сред които и току-що пристигналият таран Иван Зайков. Той имаше добра възможност да се разпише в 63-та минута, когато бе намерен от Фидел и завърта топката с глава, но тя мина до левия стълб. Тимът на Тунджа успя все пак да върне още един гол в 72-та минута, когато след центриране отдясно Владимир Вълков от упор не остави шансове за Димитров – 3:2.

Селекцията в Етър още не е приключила, като се очакват още изненади в офанзивен план, а до мача с Лудогорец вече групата ще бъде редуцирана до нормалния за работа състав.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация