Съперникът на Левски е двойно по-беден

14:57
Съперникът на Левски е двойно по-беден
Спартак Търнава, съперникът на Левски в Лига Европа, декларира двойно по-нисък бюджет от "сините". Първият мач от III квалификация е в четвъртък от 20,45 часа на стадион “Георги Аспарухов”.

Словаците обявиха, че ще завъртят 2,8 млн. евро през започналия сезон. Докато Левски по-рано оповести, че бюджетът ще е между 6, и 6,5 млн. евро, като точната сума зависи от трансферите, информира вестник "Труд".

Спартак преговаря с екзекутор на Литекс за Шампионската лига - нападателя Томаш Оравец. Няма време обаче 31-годишният ветеран да бъде картотекиран до мачовете с Левски. Миналата година Оравец игра в Жилина в Ловеч за 1:1, а в реванша (3:1 в Словакия) вкара решаващо за 2:1.

На "Герена" очакват около 500 запалянковци на Спартак за мача. Агитката от Търнава е известна като най-горещата в Словакия. Гостите ще бъдат настанени в ремонтираната "клетка" в сектор "Г".

В отговор се очаква около 1000 "сини" да нахлуят в Търнава за реванша на 4 август, но все пак ситуацията зависи сериозно от резултата в първия двубой. Националният клуб на привържениците на Левски организира екскурзия, чиято цена е ниска - 99 лева.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация