Любо Пенев: Шансовете ни с Висла са равни

12:47
Любо Пенев: Шансовете ни с Висла са равни
Треньорът на Литекс Любослав Пенев даде пресконференция, на която говори основно за предстоящия сблъсък от третия предварителен кръг на Шампионската лига срещу полския Висла Краков.

- Готов ли е Литекс за Висла?


- Да, определено. Настроението в отбора е добро. Момчетата имат самочувствие. Нищо извън графика не се случва. Готови сме за двубоя с поляците.

- За какъв резултат излиза Литекс в първия двубой?

- Добре знаете, че ние винаги играем за победа. Предстоят ни два мача. Познаваме отбора на Висла. Имахме и възможността да изиграем една контрола, въпреки че бе в началото на подготовката. В нея видях интересни неща. Висла определено е силен отбор с добри изпълнители. Играе открит и нападателен футбол. Предполагам, че ще се получат добри мачове.

- В Полша вече смятат Висла за сигурен участник в плейофа?


- Не знам кой какво е казал. Предстои ни мач в Ловеч, после реванш в Краков. Според мен Литекс и Висла са равностойни и който по-добре изпълни тактическите указания и бъде по-концентриран, ще продължи напред. В никакъв случай не подценяваме отбора на Висла. Ежедневно разговарям с футболистите. Думата подценяване не съществува.

- Миналата година Литекс отпадна от тимове като Жилина и Дебрецен, а Висла безспорно е по-силен?

- Според мен шансовете са 50:50. Да, може би Висла е по-класният отбор от миналогодишните съперници на Литекс. Но оттогава мина много време. Сигурен съм, че неточностите вече са коригирани. В момента сме доста добре подготвени за предстоящите два мача.

- Ако се върнем към мачовете с Могрен - какво още му трябва на Литекс за добър резултат срещу Висла?

- Нужно е да усъвършенстваме това, което правим непрекъснато. Трябва да бъдем по-концентрирани пред противниковата врата. Литекс е отбор, който създава много положения. Ако е възможно, от всяка ситуация трябва да бележим. Това най-вече искам да подобрим в сравнение с последния двубой.

- Висла определено е тим, който има силна контраатака. Как ще противодействате?


- Подготвяме се за това цяла седмица. Както да нападаме, така и да се защитаваме. Футболът има две фази. Головете в Европа се броят по различен начин. Това е основното.

- Ще се опитате ли да решите изхода от сблъсъка още на първия мач в Ловеч?


- Има два мача. Аз не искам да се концентрираме само в единия. Да, ще търсим победата във вторник, но предстои и реванш. Ако направиш равен например, не значи, че на реванша трябва да си отпуснат. Напротив - трябва да компенсираш. Ние ще търсим добър резултат и в двете срещи.

- Познавате добре Цветан Генков. Ще му отделите ли достатъчно внимание?


- Познавам целия отбор на Висла доста добре. Имам подробна информация за съперника. В никакъв случай не трябва да се концентрираме само върху един. Генков е много добър футболист, щом играе във Висла. Но поляците имат няколко играчи, на които трябва да се обърне специално внимание.

- Ще направите ли промени в състава в сравнение с последния мач?

- Рано е да кажа подобно нещо. Имаме още една тренировка, после лагер.

- Имате ли кадрови проблеми?

- Единственият, който може би няма да попадне в групата, е Тиаго Мирасема. Той има леко разтежение от мача с Могрен. Тренира на по-лек режим. Той единствен е под въпрос засега.

- Доколко разчитате на публиката за двубоя с Висла?

- Разчитам много. Надявам се стадионът да е пълен, а феновете да са нашият 12-и играч.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

velinovv
26.07.2011 10:10

Според мен първият мач ще завърши равен (1:1 примерно), но ако Литекс изненадат с победа, ще бъде просто чудесно.

Governor
25.07.2011 12:51

Ще подкрепяме! Определено Висла са по-добрият тим, но не са непреодолими... *wink*