Валери Домовчийски: Искам да съм новия Бербатов

11:02
Валери Домовчийски: Искам да съм новия Бербатов
Нападателят Валери Домовчийски е един от малкото светли моменти в българския футбол в последните месеци. Домо играе на ниво за тима си Херта, който се представя отлично в Бундеслигата. Неговите изяви не останаха незабелязани от новия селекционер на България Станимир Стоилов, който го повика за контролата с Швейцария. Това е причината "Меридиан Мач" да потърси бившия играч на Левски. Ето какво каза Валери Домовчийски от Германия.

- Валери, очакваше ли да попаднеш в националния отбор?

- Не. Изненадан съм от повиквателната, която получих. Все пак не играя непрекъснато за Херта. Щастлив съм, че Станимир Стоилов ме повика за контролата с Швейцария. Ще дам всичко от себе си в този мач.

- Сърдиш ли се на Пламен Марков, че не разчиташе на теб?


- Няма какво да му се сърдя. Всеки треньор си има мнение. Така е преценил, така е направил. Важното е, че сега съм в националния тим.

- Отново ще работиш със Станимир Стоилов и Наско Сираков. Може ли да постигнете и част от успехите, които постигнахте с Левски?

- Надявам се. Това обаче няма да стане от днес за утре, а с много работа и усилия. Знаем на какво са способни Стоилов и Сираков. С тях успехите са гарантирани.

- Говори ли с някой от тях?


- Не съм. Ще говорим преди и след мача с Швейцария.

- Ти лично какво очакваш от този мач?

- Швейцария е добър отбор, който не пропуска големите форуми. Имат много качествени футболисти, които играят в най-силните първенства в Европа. Треньор пък е доказано име като Отмар Хицфелд.

- Треньор на Херта е швейцарец. Освен това в тима има и още двама представители на "часовникарите" - Фон Берген и Лустенбергер. Говорил ли си с тях относно предстоящата контрола?


- Шегувам се с тях и им казвам, че ще ги бием. Дано това стане. За жалост Стив и Фабиан не са повикани в националния тим на родината си.

- Радваш ли се, че отново си в един отбор с Топузаков, Телкийски и Станислав Ангелов?

- Радвам се, че съм в националния отбор. Това е най-важното.

- През последните години на звездата Димитър Бербатов така и не можа да му се намери достоен партньор в атака. Може ли това да си ти?

- Дано. Надявам се да ми гласуват доверие и да играя рамо до рамо с Бербатов.

- Какво е твоето мнение за него?

- Той е най-добрият футболист в света. За мен е чест да играя с него.

- Много футболни специалисти виждат в теб негов наследник...


- Още е много рано да се говори. Аз обаче искам да съм новият Бербатов. Но за това има да се трудя още много.

- Какви са шансовете ни за класиране на Мондиал 2010 в ЮАР?

- Шансове има. Трябва да бием всички до края, а дано и съперниците ни се провалят тук-там.

- Вече година си в Германия. Свикна ли с начина на живот там?

- Свикнах. Чувствам се много добре в Берлин. Разликата между немската столица и София е огромна във всяко едно отношение. Тук е много по-спокойно и мислим само за футбол.

- Кой е най-добрият ти приятел в тима на Херта?

- Много са. Имена не искам да споменавам.

- През този сезон правите истински фурор. Докъде се простират мечтите ви?

- Още преди началото на сезона знаехме, че трябва да се класираме в турнира за Купата на УЕФА. Засега обаче се представяме повече от добре и в момента заемаме второто място. Все още е много рано да говорим за титла. Ние дори не мечтаем за нея. Иначе се надявам отново да играя в груповата фаза на Шампионската лига. Това е нещо голямо.

- Трудно ли е да се пребориш за място в атака в конкуренцията на Пантелич и Воронин?

- Трудно е. Двамата са изключителни играчи. Световна класа. Аз обаче се уча и чакам своя миг.

- Какво се промени във Валери Домовчийски, откакто играе в Германия?

- Тук е много по-различно от България. Знаем на какво ниво е Първа Бундеслига и на какво "А" група. Нещата нямат нищо общо.

- Радваш ли се, че напусна Левски?

- Радвам се, че напуснах България, но не и Левски. Аз обичам този клуб. Постигнах всичко с отбора - станах шампион няколко пъти, взех Купата на България, играх 1/4-финал за Купата на УЕФА и стигнахме до групите на Шампионската лига. Трябваше да се развивам и затова съм доволен, че излязох зад граница.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drummer
01.03.2009 16:27

Национален отбор.....? Може, но в някоя контролна среща срещу.... Македония, Албания или Швейцария. И то при положение, че треньор е "специалиста" Стоилов. При всички други случаи, абсолютно...забравен!

bacardy_breezer
09.02.2009 16:00

Домо е отличен футболист.Знам ,че ще играе много сърцато за национала и ако стане титуляр ще са много добър тандем с Бербо *wink*