Полицайка ще свири финала на женския Мондиал (видео)

09:50
Полицайка ще свири финала на женския Мондиал (видео)
Немската полицайка Бибиана Щайнхаус ще ръководи финала на световното първенство за жени. Мачът за титлата между Япония и САЩ е днес от 21,45 часа във Франкфурт.
 
Асистент-съдиите също са от страната-домакин на Мондиала – Марина Вожняк и Катрин Рафалски. Шведката Джени Палмквист и Мария Луиза Гутиерес (Испания) са определени за 4-и и 5-и арбитър на финала.

Бибиана Щайнхаус беше главен съдия на два мача от груповата фаза – САЩ – КНДР (2:0) и Екваториална Гвинея – Бразилия (0:3). 32-годишната германка е първата жена, ръководила мач в професионалния футбол.

От 2007 г. тя свири срещи във Втора Бундеслига, получава наряди като 4-и арбитър и в Първа Бундеслига.

В края на миналата година клип с участието на Бибиана беше сред най-гледаните в интернет. В него футболист на Херта по погрешка я докосва по гърдите, а реакцията й е закачлива усмивка.

Със своите 181 см Щайнхаус, която е съдийка №1 на Германия за последните 5 години, всява респект и сред мъжете, и сред жените. Тази седмица е доста трудно да се стигне до нея. Дори телефонът й е включен на гласова поща.

"Имате право да мълчите. Всичко, което кажете, може и ще бъде използвано срещу вас в съда. Имате право на адвокат, но ако не можете да си го позволите, моля оставете съобщение след сигнала", се чува в слушалката след като наберете номера на Бибиана.

И като полицай, и като рефер, нейно задължение е да "следи спазването на правилата и законите". Почти целият й живот е свързан с футбола. Като девойка се опитва да играе футбол, но още на 16 години разбира, че няма талант и няма да е сред добрите защитници на терена. Затова тя решава да стане съдийка. След завършване на гимназията, "Първата дама" на немските рефери, като Щайнхаус често се нарича, избира професията на полицай.

Случката с Бибиана по време на мача Херта - Аахен от октомври 2010 година:

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

krisman95
18.07.2011 08:41

хаххахаха .......това беше яко.....*lol**lol**lol**lol**lol*

J_Statham
17.07.2011 13:12

Това да не е жената на Хауърд Уеб? *lol**joking*