Левски вече похарчи половин милион от парите за Дембеле

09:41
Левски вече похарчи половин милион от парите за Дембеле
Фрайбург е превел на Левски цялата сума от 2,5 милиона евро по трансфера на Гара Дембеле, обяви пред „Меридиан Мач" финансовият директор на „сините" Константин Баждеков.

500 000 от тях обаче веднага са били пренасочени към други клубове. „Веднага платихме „такса солидарност" на бившите отбори на Дембеле, които са взели участие в неговото развитие като футболист - Локомотив Пловдив, Оксер, академията Клерфонтен. За нас остават около 2 млн. евро", призна Баждеков.

Той разкри, че „сините" със сигурност няма да вземат нито цент от трансфера на Валери Домовчийски от Херта в Дуисбург. Причината е конкретна клауза, залегнала в договора при продажбата на нападателя на берлинчани през 2008 година.

„Няма да получим никакви пари за Домовчийски. Когато го дадохме на Херта за 1,6 млн. евро, в контракта се споразумяхме за клауза, че при бъдеща продажба на футболиста за по-голяма от въпросната трансферна сума, ние ще получим разликата в парите. „Старата госпожа" обаче го продаде за много по-малко - 450 000 евро, на Дуисбург, което автоматично значи, че ние няма да вземем нищо", оплака се Баждеков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация