Губернатор ще си каже тежката дума за Стоичков

09:05

Губернатор ще си каже тежката дума за Стоичков
Среща на губернатора на Ростовска област Василий Голубьов с Христо Стоичков другата седмица ще реши дали българската звезда ще се обвърже с клуба от руската Висша лига. Преди това генералният директор на клуба Юрий Белоус ще докладва на съвета на директорите за срещата в събота с Кавалера на "Златната топка" на лагера на тима в Австрия. Двамата са разговаряли около 6 часа след загубената с 0:1 контрола на ФК Ростов от словашкия Сеница, съобщава "Труд".

Възможно е Стоичков да стане спортен директор в клуба, мениджър или просто да си тръгне като приятел. Асът в руския футбол Белоус не отрича за срещата, но е категоричен, че още няма нищо конкретно.

Присъствалият на рандевуто мениджър Мирчо Димитров потвърждава взаимния интерес и че до седмица не може да се каже нищо категорично. Руски медии цитираха “Труд” по темата и атакуваха в понеделник редакцията за повече информация. За часове след завръщането на Камата от лагера на Ростов се появиха всевъзможни интерпретации. Подписан договор, заплата, срокове и подобни се завъртяха в интернет...

Нов амбициозен проект за Ростов стои в основата на поканата към Стоичков, смятат руски колеги. Губернаторът е смятан за един от кръга на Владимир Путин и Дмитрий Медведев, които направиха всичко възможно Русия да спечели домакинството на Мондиал 2018.

И явно вече се задейства план за привличането на популярни лица и играчи за вдигане нивото на футбола в страната. Неслучайно от догодина първенството минава по календара "есен-пролет", както вървят почти всички шампионати в Европа.

Стоичков също не отрича за разговорите и обмяната на мнения. Както и че е впечатлен от познанията на Белоус за световния футбол. "За никакви конкретни договори, срокове или пари не е ставало дума - казва обаче той. - Говорихме дълго и си стиснахме ръцете с договорката да отида на среща в Ростов на Дон."

Кръвната връзка на Камата с отбор № 1 в света в момента Барса, контактите с Платини, Кройф и Моуриньо, както и неговите 5 школи най-вероятно също са интригуващи за руснаците заради новия футболен курс на държавата. Нагоре и с много пари в резервоара - тази формула вече я видяхме при избора за Мондиал 2018.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация