ЦСКА превръща Академик София в сателит

09:13
ЦСКА превръща Академик София в сателит
Изпадналият от "А" група Академик София става сателит на ЦСКА.

Първоначалните намерения на "червените" бяха да "интегрират" новия член на Западната "Б" група Бдин Видин, но след това шефовете на "Армията" са избрали "студентите", най-вече заради близките отношения с началниците им.

Така за наставник на "академиците" бе назначен Сашо Борисов, който се водеше на книга старши треньор на ЦСКА през изминалия сезон. Негов помощник ще бъде бившият треньор на вратарите при "армейците" и в школата Йордан Йорданов-Жан.

ЦСКА ще подсили Академик и с играчи. При "студентите", "червените" ще обиграват предимно юношите си и тези играчи от първия тим, които не попадат в сметките на Милен Радуканов.

"Армейците" ще преотстъпят около десетина юноши, набор '92 и '93, а към тях ще се присъединят и четири-пет човека от първия отбор, които са ненужни. Де факто от новия сезон Академик ще бъде нещо като ЦСКА 2.

Връзката с Бдин няма да бъде прекъсвана, като и в посока Видин ще поемат някои футболисти от школата или първия отбор, но не повече от двама.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

donatelo
10.07.2011 12:46

"ЦСКА превръща Академик София в сателит"-И сега като вземат лиценза на цецка,те от своя страна ще се явят с лиценза на Академик,както стана преди време с отбора на Кюстендил.

svetlio_vn
09.07.2011 19:33

Има доста младежи действително,но са резервни отбори. Когато някой от първия тим не е във форма или скоро се е възстановил от контузия често го пращат да играе там,независимо,че може да е по-възрастен.

svetlio_vn
09.07.2011 11:13

Според мен е хубаво водещите ни отбори да имат такива втори състави,които да се състезават обаче задължително в по-ниска група за да се избегне конфрикт на интереси. В Испания и Германия си имат такива Б отболи,а в Ангрия дори има класиране и за тях.

genchooo
09.07.2011 14:07

това в англия са младежи бе и ние си имаме такива (дублиращи отбори)