Мястото в "А" група продадено за 80 000 лв?

11:59
Мястото в "А" група продадено за 80 000 лв?
Разследване и слухове около Етър Велико Търново тресат старата ни столица. Според мълвата преди месец някои от играчите заложили в полза на съперника си на баража за влизане в "А" група - Светкавица Търговище. Умишлено играли слабо и загубили с 1:3. Неофициално подозренията са, че са спечелили към 80 000 лева на човек! Тази версия тепърва ще се проверява, след като ръководството на Етър сезира Районната прокуратура, информира "Труд".

Мачът се игра на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен пред 1200 зрители. Над 800 от тях бяха от Велико Търново. Етърци поведоха още в 5-ата минута с гол на Тихомир Кънев, но после изненадващо отстъпиха инициативата и до почивката получиха изравнително пападение. След пасивната им игра през втората част съперникът отбеляза нови 2 гола за победата с 3:1.

Схемата за залагане на мача е доста мътна и прокуратурата ще има сериозни задачи за решаване. Говори се за любопитен развой и промени на коефициентите в букмейкърските къщи. Ставката за победа на “Светкавица” бе доста по-висока от тази за Етър. Тимът от Велико Търново се считаше за фаворит, но... загуби.

В часовете преди мача коефициентът за Етър сериозно паднал, твърдят от клуба. Това, по логиката на залозите, означава сериозни пари, внесени за победа на другия отбор.

Играчите отричат.

"Не съм участвал в такива мръсни договорки - коментира 26-годишният Илко Трифонов. - Играх на сто процента от възможностите си и дадох всичко от себе си. Бях безкрайно разочарован, че загубихме. До началото на срещата твърдо вярвах, че ще влезем в “А” група. Но играхме безобразно...". Трифонов помни как след мача треньорът Велин Кефалов в съблекалнята казал само: "Животът продължава!"

"Ние не сме в състояние да изискаме информация от "Еврофутбол" - поясни прокуристът на клуба Стефан Атанасов. - Само прокуратурата и разследващите органи могат да се доберат до данните от букмейкърските пунктове. Искаме да разберем дали някой е гарантирал предварително резултата. Време е тези подмолни процеси да спрат."

Основният спонсор Димитър Манолов призна пред "Труд", че най-много иска да чуе истината.

"Над един милион лева ми струва само този сезон - разкри шефът. - Заплатите на футболистите са от 800 до 1000 лева. Плащаме и осигуровки. Всичко е прозрачно и законно. За съжаление съвестните, отговорните и борбени хора са малко. Останалите за хиляда лева са готови да продадат душичките си."

Манолов разказа и емоцията си от мача: "Щях да умра. Бях на три валериана и три валидола. С футбола приключих. Край!"

"Депозираната жалба бе разпределена в сряда на прокурор, който се захваща със случая", увери шефът на Районната прокуратура Йордан Кожухаров.

В разгара на скандала, около Етър става още по-интересно. Турски бизнесмени искат да купят част от акциите на Етър. Техен представител е във Велико Търново и урежда сделката. Досега акционери бяха бизнесмените Радослав Владев, Красимир Гърдев, общината и защитникът на златния отбор от 1994 г. Цанко Цветанов. Според източници от Турция, бизнесмените са свързани с ръководството на клуб от Истанбул. А в момента край Босфора тече грандиозно разследване за уредени мачове...

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Niki_Druid
07.07.2011 19:57

и тоя ма4 ми донесе бая пари4ки и ма4а междо Видима и Поморието *lol* *lol* *lol* доволен сам от тия готини коефиценти и гадния БГ футбол с тия (изненади) се правят кинти *smile*

svetlio_vn
07.07.2011 17:27

Колегата с коментар №1 е прав,ако коефициента на Етър е паднал от първоначално обявения,това означава,че е имало много залози за победа на Етър.

genchooo
07.07.2011 14:59

Щях да умра. Бях на три валериана и три валидола. С футбола приключих. Край!"*lol**lol**lol**lol*

mrasniq99
07.07.2011 13:25

В часовете преди мача коефициентът за Етър сериозно паднал, твърдят от клуба. Това, по логиката на залозите, означава сериозни пари, внесени за победа на другия отбор.*lol**money**lol*
Коефицента се вдига като залагат за противника