Развръзката в Англия остава за последния кръг

20:11
Развръзката в Англия остава за последния кръг

Челси стигна до успех с 2:0 над Нюкясъл на техния "Сейнт Джеймсис Парк" и остави интригата за титлата жива.


Головете на Михаел Балак и Флоран Малуда донесоха успеха на "сините" и се изравниха по точки с Манчестър Юнайтед.

В първите минути Нюкясъл беше по-добрия тим и на няколко пъти застраши Чех. В 6-тата минута Ники Бът изненада защитата на лондончани с прехвърлящ пас към Оуен. Капитанът на "свраките" овладя, но ударът му мина над напречната греда. "Джордитата" се опитваха да противодействат на Челси с преса още от центъра на терена. Това даваше резултат и гостите трудно стигаха до възможност за гол пред Харпър. В 28-та минута момчетата на Кийгън пропуснаха най-чистото си положение в целия двубой, след като на три пъти, само за няколко секунди, домакините бяха близо до откриване на резултата.

Първо Мартинс стреля, но шутът му бе блокиран от Карвальо, след това Чех отказа Видука, а накрая трябваше Джон Тери да избива от голлинията изстрел на Оуен. Единственият реален шанс за гол на Челси преди почивката дойде в 35-тата минута. Тогава Есиен брилянтно намери Балак непокрит в наказателното поле на домакините, но от малък ъгъл германецът изпрати кълбото встрани от Харпър.

Нулевото равенство не се промени през цялото първо полувреме. Челси владееха повече топката, но това не им донесе някакво реално предимство. Балак, Анелка и Дрогба не бяха съсредоточени пред гола и разочароваха с отиграванията си пред вратата на Нюкясъл. От другата страна "джордитата" надхвърлиха очакванията на феновете. Опитваха се да затруднят максимално защитата на "сините", а най-дейни в това отношение бяха Мартинс и Оуен. Видука остана пасивен през първата част и това накара Кийгън да пусне Алън Смит на негово място.

След подновяването на играта гостите изглеждаха твърдо решени да стигнат до трите точки. В 53-тата минута след центриране от корнер, ударът с глава на Джон Тери оцели напречната греда. Нищо обаче не можеше да спаси Харпър от попадение в неговата врата след час игра. Мекото центриране на Дрогба от свободен удар намери Балак по прекрасен начин и немецът отправи неспасяем удар с глава в долния десен ъгъл за 0:1. В 71-та минута "джордитата" можеха да се върнат в мача. Коварен шут на Бът изведе Оуен сам срещу Чех, но капитанът на домакините не успя да засече кълбото.

Всичко свърши в 82-та минута, когато Малуда вкара за 0:2. Лампард изведе франзуцина на чиста позиция и за него остана само да прекара топката покрай стража на домакините, за да подпечата победата на лондончани. С този успех "сините" продължават да дишат във врата на водачите Манчестър Юнайтед и последният 38-ми кръг от Висшата лига обещава да е много интересен. Челси излезе през втората част с голямо желание за победата и я постигнаха. Нюкясъл заслужават поздравления, че въпреки трудния сезон се противопоставиха на лондончани успешно преди почивката.

НЮКАСЪЛ: Харпър, Бей, Тейлър, Файе, Енрике (77 - Н\'Зогбия), Джереми (71 - Дъф), Бът, Бартън, Видука (46 - Смит), Мартинс, Оуен

ЧЕЛСИ: Чех, Ферейра, Тери, Карвальо (79 - Алекс), Бридж, Есиен, Оби Микел, Балак, Малуда, Анелка (66 - Лампард), Дрогба (86 - Шевченко)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация