И БФС се мести в Бояна

10:50
И БФС се мести в Бояна
Последният етап от строежа на база за националните отбори на България в Бояна включва и построяването на административна сграда на БФС със застроена площ от 3200 квадрата. Така централата ще се премести там от столичната улица "Иван Асен II", но това ще стане най-рано през 2014-2015 година.

"24 часа" единствен разполага с проекта на базата, чийто строеж може да почне, след като правителството даде 61 декара на футболния съюз. Според спортното министерство парцелът отдавна е изчистен юридически и не може да има реституционни претенции. Бившите собственици вече са получили компенсации, и то преди години. Според Свилен Нейков сега само се използва ситуацията, за да се пробва дали не може да се изкара някой допълнителен лев.

"Ще търсим правата си и ако трябва ще спрем джиповете на премиера Борисов, докато се прибира в Бояна", закани се председателят на "Сдружение за Бояна" Светла Ваташка. Собствениците на земеделските земи в резиденция "Бояна" са категорични, че с постановлението на Министерския съвет се нарушава законът за устройство на територията. "Настояваме да бъдем обезщетени за земите си по пазарна цена", заяви още Ваташка.

От сдружението са категорични, че ще оспорват министерското постановление в съда и ще сезират международни институции. По думите на властимащите обаче няма никакви спънки да започне изграждането на базата на националните ни отбори.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация