Баба ми ме направи футболист

19:19
Баба ми ме направи футболист
Аржентинската звезда на Барселона Лионел Меси даде интервю пред "Евроспорт", в което говори за "Златната топка", значението на №10 в Барса, скандала с Диего Марадона и... за баба си, която се оказа главен виновник за блестящата му футболна кариера.

- Намирате се в страхотна форма, както и Барса. Може ли да се каже, че това е най-добрият ви сезон?

- Наистина, чувствам се отлично и Барса прави страхотен сезон. Все още обаче е твърде рано да правим някаква равносметка. Трябва да продължим в същия дух, за да можем в края на сезона да се похвалим с отличия. Опитваме се да играем красив футбол, но Манчестър Юнайтед също прави много хубави неща на терена и радва феновете.

- Какво се промени този сезон, за да стане Барселона толкова силен отбор?

- От една страна, дойде нов треньор. Всеки треньор има своите виждания за играта и ние се опитваме да ги пресъздадем на терена. Новите играчи, които взехме, са много амбицирани, а останалите също искахме да дадем всичко от себе си, за да подобрим представянето си от миналия сезон. Барса не може да си позволи още една година, без да спечели нищо.

- Може би именно защото Барса остана без трофеи, не ви дадоха "Златната топка"...

- Не, не мисля. Просто Кристиано Роналдо направи страхотен сезон в Ман Юнайтед и спечели много отличия. Той напълно заслужаваше тази награда и за мен бе напълно очаквано.

- Този сезон ви гласуват повече доверие и разчитат на вас като лидер на отбора. Освен това играете в по-предни позиции.

- Мисля, че всички са доволни от начина, по който играе Барса. Важното е, че тимът се представя добре. Наистина играя по-напред и това ми позволява да завършвам по-често атаките и ми дава повече самочувствие.

- Вероятно фактът, че играете с №10, не е без значение за вас?

- Така е. Това означава много за мен, защото доскоро го носеше един голям мой приятел (Роналдиньо), който даде много от себе си и постигна много с клуба.

- С кой съотборник сте най-близки?

- С всички се разбирам отлично. Има страхотни момчета в съблекалнята, но мога да кажа, че чувствам Силвиньо много близък, защото той ми помагаше още от самото начало и винаги е бил до мен.

- Какви спомени пазите от триумфа на финала в Шампионската лига през 2006 г.?


- Тогава изпитах смесени чувства, защото това беше нещо много специално за отбора и запалянковците. Доста години Барса не беше печелила Шампиoнската лига и всички бяхме много щастливи. От друга страна, бях тъжен, защото аз не можах да взема участие на финала - бях контузен. Това ми тежеше.

- Казват, че баба ви има голям принос за кариерата ви?

- Преди много време имаше един детски мач. На един от отборите не му стигаше един човек и баба ми каза на треньора да ме пусне в игра, въпреки че бях по-малкък от останалите. Бях само на 4-5 годинки, а другите момчета бяха на по 12, но се справих добре и започнах да се занимавам с футбол.

- Медиите раздухаха скандал между вас и Диего Марадона...

- Това го направиха медиите в Аржентина. Не знам защо се опитаха да изкарат, че има конфликт между нас. Дон Диего винаги се е държал страхотно с мен и ми е помагал във футбола. Отношенията ни са много добри.

- Може ли някой ден да заиграете за друг клуб освен Барса? Заговори се за оферти от Флорентино Перес и Реал Мадрид.

- Вече казах, но ще се повторя, че не искам никога да си тръгвам от Барселона. Тук съм си като у дома си и всички много ме обичат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Milan1989
15.02.2009 09:23

Меси е уникален но ако не задържаше топката толкова много на моменти щеше да е съвършен...Но все пак е само на 22... има време.Само ме е страх защото съм от Милан и Реал и това им гарантира само проблеми срещу Меси

cayenne
08.02.2009 10:10

Евала на Меси, сега се надявам всички да млъкнат за тая Златна топка ?